Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Kabelaars werken samen aan Breedband Platform

Leestijd: 2 minuten

De Nederlandse kabelbedrijven UPC, Essent Kabelcom en Casema zijn van plan om, in VECAI-verband, toe te werken naar een Nationaal Breedband Platform om de beschikbaarheid van breedband internet en de introductie van digitale televisie landelijk te versnellen.

Rob van Esch, directeur van VECAI, zegt morgen op een congres in Amsterdam: "Hiermee komen we tegemoet aan een brede maatschappelijke wens om de verschillende digitale omgevingen te standaardiseren. Het platform zal open staan voor alle mogelijke businessmodellen van partijen die dit soort producten mee van de grond willen tillen."

De kabelbedrijven werken momenteel al in grote mate samen op het gebied van technische standaarden, zoals de Eurodocsis kabelinternetstandaard en de DVB digitale televisiestandaard.

Hoewel de kabelsector nog steeds geconfronteerd wordt met zeer hoge kosten van de kapitaalsinvesteringen die nodig zijn om de modernisering te voltooien, zijn vele investeringen al gedaan. Nederland is inmiddels in het bezit van een van de meest moderne en uitgebreide Hybride-Fiber-Coax (HFC) infrastructuren van Europa; de backbone is verglaasd en ligt tot op maximaal 200 tot 300 meter van elk huisadres.
De sector ziet belangrijke mogelijkheden om door bundeling van krachten en technologische samenwerking deze voorsprong nog verder uit te bouwen. Deze krachtenbundeling moet de Nederlandse kabeltelevisieabonnees een aantrekkelijk perspectief bieden op een ruim aanbod van breedband internet, een zeer uitgebreide kanalenkeuze en nieuwe interactieve diensten, aldus het persbericht.

Nadere uitwerking van dit initiatief wordt in de komende maanden verwacht.
Geactualiseerd: vrijdag 22 maart 2002
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.