Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Kabelbedrijven gaan netwerken openstellen

Leestijd: 2 minuten

Kabelbedrijven gaan hun netwerken openstellen voor concurrenten. Dit is een van de gevolgen van een convenant dat kabelbedrijven, programma-aanbieders en overheid na twee jaar overleg hebben gesloten. Kabeltelevisie wordt volgend jaar voor de consument gemiddeld enkele euro's per maand duurder en er zullen meer tv-, telefoon- en internetdiensten worden aangeboden.

Ook wordt de toegang tot de kabel goedkoper voor programma-aanbieders en internetproviders. Het convenant wordt beschouwd als een doorbraak op de kabelmarkt. De definitieve tekst van de overeenkomst wordt naar verwachting komende maand ondertekend, volgens een bericht vandaag in de Volkskrant.
Volgend jaar gaan consumenten voortaan een vast maandbedrag betalen voor hun kabelaansluiting, net als nu al gebruikelijk is bij het vaste telefoonabonnement van KPN. Voor kabeldiensten als televisiepakketten, internettoegang of telefoon moet extra worden betaald.

Om het de klant en de internetproviders gemakkelijker te maken, gaan de kabelbedrijven bovendien over op één digitale standaard. Rob van Esch van Vecai: 'Een kabelmodem van Essent in Enschede moet ook op het UPC-net in Amsterdam zijn aan te sluiten.'
Dit betekent dat klanten vanaf volgend jaar ook van kabel-internetprovider kunnen wisselen.

Vandaag wordt overigens het tweede Essent Kabel Comgres gehouden in Zeewolde, waar vanochtend politici in discussie gaan over de vraag hoe om te gaan met de digitale tweedeling in de maatschappij. Vanmiddag staat in het teken van digitale televisie en waarom dit zo moeilijk van de grond komt.
Ongetwijfeld zal er tijdens de forumdiscussies ook gepraat worden over de openstelling van de netwerken...

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.