Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Kabelfoon met draadloos alternatief voor ADSL

Leestijd: 3 minuten

Kabelfoon biedt sinds maart 2003 in samenwerking met Aether Arcus  breedbandig draadloos internet aan in Maasdriel. De samenwerking richt zich op het aanbieden van snel internet op die plaatsen waar geen ADSL en/of internet via de kabel wordt aangeboden. De verbinding met internet komt tot stand door met een antenne het internetsignaal uit de lucht te 'plukken' en via een (draadloos) WDSL-modem en een ethernetkabel op de PC aan te sluiten.

Dit draadloze alternatief voor ADSL werkt op basis van WiFi, een radiotechnologie gebaseerd op de WLAN 802.11b WiFi standaard en opererend in de licentievrije 2,4 GHz frequentie band. In een dergelijk concept worden individuele consumenten huishoudens binnen een radius van 1 tot 2 kilometer van een accesspoint draadloos verbonden met het aanvoernetwerk. Dit netwerk is vervolgens weer elders verbonden met het Internet. In vele gevallen zal gelden dat de accesspoints op hun beurt ook weer draadloos worden aangestuurd, vanwege het ontbreken van een locale infrastructuur op locatie van de accesspoints. De gekozen uitgangspunten van het netwerk zijn gebaseerd op de mogelijkheid om bestaande hoge gebouwen, masten en/of kerktorens te gebruiken voor de bevestiging van de accesspoints. De gekozen accesspoints zijn dermate klein en compact qua antenne configuratie dat deze geen aantasting zullen zijn van de architectuur van de betreffende toren of gebouw. Doordat de afstanden tussen de woning en het Accesspoint beperkt kunnen blijven kan gewerkt worden met kleine buitenantenne’s ter grote van een pakje sigaretten. Voor de langere afstanden is een zichtverbinding wel noodzakelijk, wat betekent dat de antenne op het dak of hoog tegen de zijgevel van huis dient te worden geplaatst.

Het Culemborgse bedrijf Aether Arcus verzorgt de feitelijke draadloze ontsluiting van de gemeente Maasdriel. Kabelfoon levert de toegang tot internet. Voor de draadloze ontsluiting verkoos Aether Arcus Kabelfoon boven Tiscali omdat, zo legt het bedrijf uit op zijn site, 'Kabelfoon wel in staat is gebleken om de snelheid en flexibiliteit te tonen die nodig is om WDSL projecten aan te pakken.'

Aether Arcus voert onderhandelingen met diverse gemeenten en belangengroeperingen om draadloos internet te bieden. Men denkt nog dit jaar tussen de tien en vijftien gebieden te kunnen ontsluiten. Genoemd worden Woerden, Baarle Nassau, de buurt van Nijmegen en andere gebieden in het zuiden en westen van Brabant.

Belangstellenden kunnen via Kabelfoon kiezen uit drie internetpakketten, variërend in prijs van 27, 37 of 57 euro per maand. Aether Arcus: 'Met deze abonnementen is er toegang tot het internet zonder tijdslimiet met 1 dynamisch IP-adres. Een extra service is dat er een een back-up toegang via het KPN-telefoonnet mogelijk is tegen lokaal telefoontarief. Daarnaast zijn er 2 e-mailadressen met 1 mailbox van 100 megabyte en krijg je de mogelijkheid om een eigen homepage te plaatsen van maximaal 20 megabyte.'

Voor meer informatie: www.aetherarcus.com.

P.s. Gebruikerservaringen worden bijzonder op prijs gesteld als reactie op dit nieuwsbericht.
 

Geactualiseerd: maandag 5 mei 2003
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.