Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Kabelnetwerk VodafoneZiggo ook open: de consument wint!

door Jeanet Woldring 6 reacties

Logo-VodafoneZiggo.PNGKabelbedrijf VodafoneZiggo moet zijn netwerk openstellen voor concurrenten. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vandaag bekendgemaakt. Het betekent dat straks ook andere bedrijven televisie, internet en telefonie kunnen aanbieden via het kabelnetwerk van Ziggo. 

Onvoldoende concurrentieZiggo-coax-glasvezel-2018.PNG

Eindelijk dan toch, concurrentie op de kabel. Het lijkt erop dat de ACM inziet dat concurrentie op het kabelnetwerk een toegevoegde waarde heeft voor de consumenten in Nederland. Nu moet alleen KPN zijn netwerk openstellen voor concurrenten. Het ziet er naar uit dat VodafoneZiggo dit binnenkort ook met zijn netwerk moet gaan doen.

Voldoende keuze?

Een van de redenen dat dit niet eerder hoefde had er mee te maken dat de ACM vond dat de Nederlandse consument voldoende keuze had uit het DSL-, kabel- en glasvezel aanbod. Omdat Ziggo en Vodafone in 2016 een joint venture aangingen, werd de marktpositie van deze partij dusdanig dat de toezichthouder KPN en VodafoneZiggo als gelijkwaardige partijen ging beschouwen. En daarmee is in de ogen van de ACM eindelijk de weg naar meerdere aanbieders op het kabelnetwerk geopend. Dit moet leiden  tot lagere prijzen, meer innovatie en betere dienstverlening.

Voorlopig besluit

Het gaat om een voorlopig besluit. Telecombedrijven krijgen de komende 6 weken de mogelijkheid om te reageren. Daarna legt de ACM een aangepast ontwerpbesluit voor aan de Europese Commissie. De waakhond streeft naar inwerkingtreding van dit besluit in de zomer van 2018.

Ziggo is niet blij met het voorgenomen besluit. Volgens het bedrijf is er nu al voldoende concurrentie en leidt regulering ertoe dat er minder geld beschikbaar is om in de netwerken te investeren. KPN wil z'n netwerk blijven openstellen voor concurrenten, maar dan op vrijwillige basis. Het telecombedrijf heeft de ACM hiervoor onlangs benaderd met een voorstel

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (6)

Geplaatst door: Ton ()

'We' zijn nu 5 maanden verder en ik zie tot op heden nog geen enkele andere provider die internet aanbied via het Ziggo !?
Aan handen en voeten gebonden aan het oude koperen KPN netwerk was/is mij hoop gevestigd op andere (betaalbare) aanbieders op het Ziggo netwerk. Nergens hoor of lees ik iets hierover.....

Geplaatst door: Angela ()

Gewoon een wassen neus, want technisch gezien wordt met DOCSIS hier helemaal niemand beter van.
Blijft een uitwas van het commercialiseren van de infrastructuur vanuit het waanidee dat de consument daar beter van wordt omdat met concurentie de consument een betere prijs zou hebben....
Tsja, misschien is de prijs lager, maar dan wel tegen technisch inferieure technieken...
Daarbij was het ook krankzinnig dat KPN een bedrijf welke het uitrollen van glasvezel als doelstelling had mocht inlijven om het vervolgens in te zetten als afdeling die dan toevallig glasvezel legt als dat voor KPN economisch het meest gunstig is...

Geplaatst door: Marianne ()

Eindelijk!!! Aangezien hier geen glasvezel gaat komen en via ADSL alles te langzaam is, zitten we al jaren vast aan Ziggo.
Nogal eens problemen, vooral met tv en app

Geplaatst door: Ben ()

Blij toe, ik woon in een gebied waar je wel andere providers kunt nemen maar die altijd via het KPN netwerk gaan en een lage interet snelheid bieden en juist die snelheid vind ik wel belangrijk en een groot voordeel van Ziggo. Ziggo is overigens niet duurder dan KPN maar wel veel sneller hier.

Geplaatst door: R.H.van Duijn ()

Eindelijk, Ziggo is wel snel maar ook erg duur en een slechte klantkontact !!!

Geplaatst door: E.M. van Essen ()

Ziggo netwerk eindelijk open voor andere aanbieders is geweldig. Kan ik eindelijk shoppen naar andere aanbieders. ADSL is hier geen optie, aangezien maar max 20 mb op mijn adres binnen kan komen. Zit te ver van het verdeelpunt hoorde ik. Dekmantel is een uitkomst, maar dat WAS het domein van ziggo.
Ben heel benieuwd per wanneer we kunnen gaan shoppen "op de kabel"

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie