Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Kabelnoord over op glasvezel, stopt samenwerking Ziggo

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Het is vanaf december 2013 niet meer mogelijk om Ziggo-internet te bestellen in het Kabelnoord-gebied. Kabelnoord stopt op 1 april 2014 met het aanbieden van internet en telefonie van kabelbedrijf Ziggo. De reden is de algehele overstap van Kabelnoord op glasvezel. Dat meldt Kabelnoord op haar website.

Ziggo levert op dit moment via het kabelnetwerk van Kabelnoord internet- en telefoondiensten. Begin volgend jaar begint Kabelnoord echter met vervanging van het coaxnetwerk. Daarbij stapt het bedrijf over op een glasvezelnetwerk. Omdat Ziggo alleen diensten via coaxnetwerk levert, hebben beide bedrijven gezamenlijk besloten om de samenwerking te beëindigen. Hierdoor komt er een einde aan een meer dan tien jaar durende samenwerking. 

Ziggo begon in 2003 met het leveren van diensten aan Kabelnoord. Klanten van Kabelnoord die diensten van Ziggo afnemen, worden in de komende weken schriftelijk op de hoogte gebracht. Zij ontvangen dan ook een overstapaanbod. Kabelnoord biedt zelf telefonie, internet en tv aan ruim 22 duizend huishoudens. Het bedrijf besloot in 2012 om zijn netwerk volledig te verglazen.

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.