Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Kabinetsbesluit actieprogramma Breedband

Leestijd: 2 minuten


De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Wijn van Economische Zaken ingestemd met de kabinetsreactie op het advies 'Nederland Breedbandland' van de Expertgroep Breedband, dat in juli dit jaar aan de Tweede Kamer is aangeboden.

Het kabinet volgt de aanbeveling om een actieprogramma breedband in te stellen. Mede vanwege marktontwikkelingen en de ambitie van Nederland om binnen Europa koploper op ict-gebied te blijven. In het programma staan zes punten, waaronder het opzetten van een Expertise Centrum, het verbeteren van de regelgeving en ontwikkeling van nieuwe breedbandexperimenten. Laatstgenoemd actiepunt houdt onder meer in dat er initiatieven ontwikkeld worden voor minder rendabele gebieden.

De Expertgroep biedt de overheid een concreet stappenplan  dat voorziet in concrete doelstellingen voor de uitrol van breedband in Nederland voor de komende kabinetsperiode en de jaren daarna. Het doel dat nagestreefd wordt en uiteindelijk in 2015 bereikt moet zijn, houdt in: 
• 2 miljoen actieve breedbandaansluitingen tussen 1 Mbps en 10 Mbps (met name xDSL en kabel)
• 3 miljoen actieve breedbandaansluitingen van 10 Mbps of sneller (met name glasvezel)
• Een basisinfrastructuur (glasvezel)voor 10 Mbps of sneller loopt langs 5 miljoen huishoudens

Meer informatie over het kabinetsstandpunt en het programma is te vinden op de website van het Ministerie van Economische Zaken.

Geactualiseerd: donderdag 30 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie