Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Eerder aangekondigde prijsverhoging KPN blijkt alleen voor bestaande klanten

door Els Werkman Leestijd: 3 minuten

KPN kondigt vaak als eerste telecomprovider prijsverhogingen aan. Zoals ook dit jaar op 3 mei. Aanpassingen zouden per 1 juli 2021 ingaan. Klanten die per saldo duurder uit zijn mogen bij dit soort wijzigingen kosteloos vertrekken. En dat is ook gebeurd. Maar waar eerder de indruk bestond dat de aanpassingen golden voor zowel nieuwe (toekomstige) als bestaande klanten, blijkt nu dat het alleen geldt voor bestaande klanten. Als je nu klant wordt, dan krijg je de oude (lagere en mooi afgeronde) prijzen. De prijzen van de internetpakketten van KPN dochter Xs4all zijn voor iedereen aangepast.

kpn-prijsverhoging-gaat-niet-door.PNG

KPN - prijsstijgingen en één daling

Wat zou er gebeuren? Gemiddeld kwam het, net zoals in 2020, neer op een verhoging van gemiddeld € 1,50 per maand. Geldend voor alle internetabonnementen. En één prijsdaling, voor het 1 Gbps abonnement. Dat is maar liefst € 7,50 goedkoper geworden. Naar nu blijkt geldt de verhoging voor KPN klanten, die langer dan drie maanden gebruik maken van de diensten van KPN.  En dus niet voor alle internetabonnementen zoals ze nu te koop zijn. Die blijven de afgeronde tarieven houden. 

In mei kaartten wij al aan dat het verschil tussen het 500 Mbps- en het 1 Gbps-abonnement nog maar 90 cent zou zijn, terwijl dat 10 euro was. Vandaag werden de 500 Mbps pakketten uit het KPN aanbod gehaald.  Een vrij logische stap, want voor die 90 cent meer heb je een verdubbeling van de snelheid te pakken.

Prijsverhogingen KPN en Xs4all logo KPN Vorige maandprijs Per 1 juli 2021
voor bestaande klanten
 Per 1 juli 2021
 voor nieuwe klanten
Internet 50 Mbps € 42,50  € 43,73 € 43,73 blijft € 42,50
Internet 100 Mbps € 47,50 € 48,88 € 48,88 blijft € 47,50
Internet 200 Mbps € 50,00 € 51,45 € 51,45 blijft € 50,00
Internet 500 Mbps € 55,00 € 56,60  € 56,60 
Internet 1000 Mbps € 65,00 € 57,50 € 57,50

Waarom?

Klanten van KPN zijn in mei op de hoogte gebracht van de voorgenomen prijsverhogingen. Ze konden voor 1 juli kosteloos vertrekken en overstappen naar een andere provider.  Het leek erop dat die aangepaste prijzen ook zouden gaan gelden voor nieuwe klanten. Dat is niet het geval. Dat laatste is natuurlijk fijn, maar als je bent vertrokken omdat het je te duur werd is dat natuurlijk best zuur. Nieuwe klanten betalen minder dan de klanten die gebleven zijn. Maar aangezien er jaarlijks van dit soort prijsaanpassingen plaats vinden komen zij ook aan de beurt. Lees ook ons artikel over de aanpassingen bij alle telecompartijen. Die prijsverlaging voor het 1000 Mbps pakket geldt wel voor iedereen, dat is een leuke opsteker.

Providers mogen ieder jaar hun tarieven verhogen vanwege de door het CBS vastgestelde inflatiecorrectie. En ze kunnen er voor kiezen hun prijzen aan te passen om bijvoorbeeld de dienstverlening te  waarborgen. De hier beschreven prijsaanpassing is volgens KPN nodig, om te kunnen blijven investeren in het netwerk en voor het waarborgen van de kwaliteit en veiligheid van de diensten. 

Geactualiseerd: donderdag 1 juli 2021

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.