Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN en Fiber bieden Cogas-klanten alternatief voor Caiway

door Jeanet Woldring

KPN en Fiber springen in op de klachtenregen over doorgiftestop Ziggo. Beide providers hebben zich in de Twentse Cogas-soap gemengd. KPN biedt Cogas-kabelklanten via de merken KPN, XS4ALL en Telfort via het koperdraadnetwerk een alternatief voor Caiway. En glasvezelprovider Fiber probeert mensen over te halen naar hen over te stappen.

Via het Cogas-kabelnetwerk levert Ziggo op dit moment digitale diensten. Begin 2015 worden Cogas-klanten gedwongen om naar Caiway over te stappen. Er bestaat echter grote weerstand tegen de gedwongen overstap. Veel klanten vinden het aanbod van Caiway kwalitatief minder en duurder. Zo worden geen extra diensten als korting op een mobiel abonnement en gratis draadloos internet via Wifispots geleverd. 

KPN springt in op de klachten en komt via www.twenteheeftkeuze.nl met enkele Alles-in-1-pakketten waarbij in de meeste gevallen wel korting op mobiele diensten en gebruik van meer dan dertien miljoen draadloze internet hotspots over de hele wereld kan worden gemaakt.

Ook Fiber is een actie gestart om huishoudens uit het Cogas-gebied over te halen naar hen over te stappen. Het bedrijf peilt tot 13 november de interesse in glasvezeldiensten. Fiber is in gesprek met CIF, dat samen met Cogas werkt aan de verglazing van het kabelnetwerk in de regio. Naar verluidt zou CIF open staan voor het toelaten van andere aanbieders over het netwerk dan enkel dochterbedrijf Caiw.

Bij voldoende belangstelling zal Fiber een lokaal aanbod samenstellen. Daarvoor moeten een kleine 5000 mensen hun interesse kenbaar maken. De teller staat op de 11e van de 11e op de helft met nog 2 dagen te gaan.

Alles-in-1 vergelijken? Check op Totaalwijzer.nl wat beschikbaar is.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie