Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN en Fiber bieden Cogas-klanten alternatief voor Caiway

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

KPN en Fiber springen in op de klachtenregen over doorgiftestop Ziggo. Beide providers hebben zich in de Twentse Cogas-soap gemengd. KPN biedt Cogas-kabelklanten via de merken KPN, XS4ALL en Telfort via het koperdraadnetwerk een alternatief voor Caiway. En glasvezelprovider Fiber probeert mensen over te halen naar hen over te stappen.

Via het Cogas-kabelnetwerk levert Ziggo op dit moment digitale diensten. Begin 2015 worden Cogas-klanten gedwongen om naar Caiway over te stappen. Er bestaat echter grote weerstand tegen de gedwongen overstap. Veel klanten vinden het aanbod van Caiway kwalitatief minder en duurder. Zo worden geen extra diensten als korting op een mobiel abonnement en gratis draadloos internet via Wifispots geleverd. 

KPN springt in op de klachten en komt via www.twenteheeftkeuze.nl met enkele Alles-in-1-pakketten waarbij in de meeste gevallen wel korting op mobiele diensten en gebruik van meer dan dertien miljoen draadloze internet hotspots over de hele wereld kan worden gemaakt.

Ook Fiber is een actie gestart om huishoudens uit het Cogas-gebied over te halen naar hen over te stappen. Het bedrijf peilt tot 13 november de interesse in glasvezeldiensten. Fiber is in gesprek met CIF, dat samen met Cogas werkt aan de verglazing van het kabelnetwerk in de regio. Naar verluidt zou CIF open staan voor het toelaten van andere aanbieders over het netwerk dan enkel dochterbedrijf Caiw.

Bij voldoende belangstelling zal Fiber een lokaal aanbod samenstellen. Daarvoor moeten een kleine 5000 mensen hun interesse kenbaar maken. De teller staat op de 11e van de 11e op de helft met nog 2 dagen te gaan.

Alles-in-1 vergelijken? Check op Totaalwijzer.nl wat beschikbaar is.

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.