Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN en SimPC met internet voor senioren

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

KPN en SimPC hebben een overeenkomst gesloten voor het aanbieden van personal computers met internetabonnementen voor senioren. De samenwerking biedt senioren de mogelijkheid om laagdrempelig en zorgeloos online te zijn.Uitgangspunt voor de samenwerking is dat iedereen voor wie de gebruikelijke software vaak een belemmering vormt, ongeacht ervaring of leeftijd, gebruik moet kunnen maken van computer en internet. Hiervoor heeft SimPC een totaal concept ontwikkeld bestaande uit een gebruiksvriendelijke computer, de SimTouch, het benodigde onderhoud en uitgebreide ondersteuning.

De SimTouch is een personal computer, speciaal ontworpen voor ouderen. De PC is onder andere voorzien van laagdrempelige software voor toegang tot internet en e-mail, voor beeldbellen en voor het maken van videoboodschappen. Ook een voorleesfunctie behoort tot het softwarepakket van de SimTouch: slechtzienden kunnen met deze functie stukken tekst, mailberichten, automatisch laten voorlezen. De SimTouch wordt bediend via een aanraakscherm en heeft een eenvoudig startmenu met duidelijke pictogrammen. Alle informatie is in het Nederlands en wordt ook via korte instructiefilmpjes uitgelegd.
 
De overeenkomst tussen KPN en SimPC betreft een uitbreiding van de bestaande samenwerking. SimPC wordt een KPN-dienst, waarbij KPN de huidige abonnementen gaat beheren. KPN verzorgt de ADSL-aansluiting, beveiliging en centrale opslag van de data van de abonnees. Daarnaast werken KPN en SimPC samen aan uitbreiding van de beschikbare software.

Geactualiseerd: donderdag 2 december 2010

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.