Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN en T-Mobile delen hotspots

Leestijd: 2 minuten

Abonnees van KPN en T-Mobile kunnen vanaf vandaag gebruikmaken van elkaars hotspots in Nederland. Hiermee proberen de telecombedrijven het gebruik ervan aantrekkelijker te maken.  

Gebruikers kunnen nu op ruim 1300 plekken terecht voor snelle draadloze internettoegang. Het is voor het eerst dat de twee grootste hotspotaanbieders van Nederland hun klanten over en weer toegang geven tot elkaars inlogpunten. Volgens de aanbieders valt nu één van de belangrijkste barrières om onderweg draadloos te internetten weg. Het maakt voor abonnees nu niet meer uit of ze zich bevinden op een hotspot van T-Mobile of van KPN.

Met deze overeenkomst proberen de telecombedrijven het gebruik van hotspots in Nederland aantrekkelijker te maken. Deze ‘roaming’ overeenkomst heeft namelijk als gevolg dat het aantal HotSpots waar klanten kunnen inloggen ruim verdubbelt.

Via hotspots van KPN en T-Mobile kunnen mobiele internetgebruikers met een laptop of een zakcomputer, draadloos surfen, e-mailen en inloggen op hun bedrijfsnetwerk. Door de breedbandsnelheid (tot 11 Mb/sec) van Wi-Fi is het mogelijk om heel snel, grote bestanden te downloaden en te verzenden. 'Wi-Fi' staat voor ‘Wireless Fidelity’ en is de standaard voor draadloos internet. Door de samenwerking kunnen abonnees nu onder andere bij NS stations, Mc Donalds restaurants, hotels, tankstations, recreatieparken en horecagelegenheden gebruikmaken van snel draadloos internet.

Of abonnees nu op een KPN of een T-Mobile hotspot inloggen, het invoeren van de gebruikersnaam en het wachtwoord zijn gelijk aan die van de eigen aanbieder. De kosten die men voor het gebruik van een hotspot maakt, worden verrekend op de reguliere factuur. Daarnaast is het ook mogelijk om met een kraskaart, die verkrijgbaar is bij diverse hotspotlocaties, te betalen. De kraskaarten zijn uitsluitend te gebruiken bij de hotspots van de eigen aanbieder.

KPN en T-Mobile blijven hun eigen prijzen hanteren. Of XS4ALL-klanten die nu kosteloos een uur per week mogen internetten via hotspots van KPN, ook gratis gebruik mogen maken van die van T-mobile is de vraag
 (vooralsnog niet, zo liet XS4ALL bij navraag weten).  

Meer informatie: www.t-mobile.nl/hotspot en www.kpn.com/hotspots

Zie ook: WiFi

Geactualiseerd: donderdag 18 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie