Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN en XS4ALL doen mee aan Kwaliteitsregeling

Leestijd: 2 minuten

KPN en XS4ALL doen met het gratis internetaanbod voor scholen mee met de Kwaliteitsregeling Internetdiensten Onderwijs, die door Stichting Ict op School is ontwikkeld. Uit onderzoek is gebleken dat ruim 90% van de scholen belang hecht aan deze Kwaliteitsregeling voor Internet Service Providers (ISP's).  

Het merendeel van de scholen moest voor 2005 weer een nieuwe ISP kiezen. De Kwaliteitsregeling is ontwikkeld om deze keuze voor scholen eenvoudiger te maken en hen te ondersteunen bij de inkoop van internetdiensten. Zaken doen met een Kwaliteits-ISP geeft scholen vooraf de nodige duidelijkheid en tijdsbesparing en achteraf zekerheden in de vorm van een klachten- en geschillenregeling.

De deelnemerslijst van de Kwaliteitsregeling groeit verder door de deelname van KPN en XS4ALL. Zeven ISP's gingen hen voor t.w. 4D IN VISION, Aramiska, BIT, Utelisys Communications, VIA NET.WORKS Nederland, XB Networks en Multikabel. Het is de wens van alle betrokken partijen om de regeling te verbreden naar andere sectoren. Samen bedienen deze partijen op dit moment ca. 85% van de internetmarkt voor onderwijs.

Ook Internetten.nl overweegt bepaalde criteria op te stellen die ISP's moeten onderschrijven, indien ze opgenomen willen worden op deze vergelijkingssite. Hierdoor worden bezoekers beter in staat gesteld de juiste provider te kiezen.  Vier jaar lang waren de voorwaarden om opgenomen te worden erg laagdrempelig  omdat www.internetten.nl als vergelijkingssite zo compleet mogelijk wilde zijn. Echter, nu wordt de tijd  rijp geacht om het koren van het kaf te onderscheiden om zodoende  de kans op teleurstellingen bij bezoekers te verkleinen. Vooral in de categorie hostingproviders is een ware wildgroei ontstaan in het aantal pakketten en providers worden steeds creatiever in het bedenken van domeinnamen om maar zo hoog mogelijk in de ranking te verschijnen! Binnenkort worden de nieuwe algemene voorwaarden bekend gemaakt.

Geactualiseerd: maandag 6 december 2004
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie