Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN introduceert stilletjes DirectInternet

Leestijd: 2 minuten

Bij toeval ontdekten we vorige week een nieuwe accessdienst op de KPN website, DirectInternet genaamd. Tot dusver zonder ophef, met reclame op radio, t.v. of krant is deze nieuwe toegang tot internet geïntroduceerd.

Vandaag publiceert Planet Multimedia erover in niet al te lovende woorden. In het artikel, waar ook een interview met de algemeen directeur van Planet Media Group Bert van Dam te beluisteren is, wordt de dienst als volgt becommentariseerd:

"KPN Telecom biedt sinds kort internettoegang aan zonder abonnement. Dat betekent concurrentie voor alle internetproviders in Nederland, dus ook de dochters van KPN Telecom. Die zijn daar niet zo gelukkig mee, zeker niet nu er andere problemen zijn".

Wie gebruik wil maken van DirectInternet hoeft zich niet aan te melden en betaalt geen abonnementskosten. Er hoeft uitsluitend voor internetminuten betaald te worden: 20% goedkoper in de standaard uren en 10% goedkoper in dal en weekend. Per internetsessie betaalt men een starttarief van 3,50 eurocent.
DirectInternet biedt echter geen homepageruimte, nieuwsgroepen of een e-mailadres, daarvoor verwijst KPN naar Hotmail en Yahoo.
Om gebruik te kunnen maken van DirectInternet heeft men een vaste telefoonaansluiting nodig, een PC met modem en standaard inbelsoftware. De nieuwe dienst werkt niet wanneer blokkering van Nummerweergave is ingesteld. Uw telefoonnummer wordt namelijk automatisch meegestuurd bij het inbellen. U heeft daarom geen eigen gebruikersnaam en password nodig om via Direct Internet toegang te kunnen krijgen tot Internet.

DirectInternet is te installeren door het inbelnummer in de computer te veranderen in 06760-12321. De kosten voor het inbellen naar dit nummer worden betaald via de telefoonrekening voor uw vaste telefoonaansluiting bij KPN Telecom.

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.