Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN komt in 2020 met gigabit snelheden

door Margot Meendering Leestijd: 2 minuten

KPN logo aan muurKPN begint in maart 2020 met het aanbieden van internet met een snelheid van 1 Gbps in de grote steden. Op termijn kunnen alle huishoudens op het KPN glasvezelnetwerk een abonnement met die snelheid afsluiten. Hiermee gaat KPN de strijd aan met Ziggo. 

Stapsgewijs

De internetsnelheid van 1Gbps wordt stapsgewijs uitgerold. Als eerst zijn onder andere Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven aan de beurt. De rest van de aansluitingen volgt later. Update 20-02-2020: KPN start op 2 maart 2020 met het aanbieden van gigabit internetabonnementen.

Intensiever gebruik

KPN rolt haar glasvezelnetwerk de komende jaren op grote schaal uit. Door de ontwikkelingen op het gebied van onder andere Artificial Intelligence en Virtual Reality wordt het netwerk steeds intensiever gebruikt. Ook is er een toenemend aantal apparaten verbonden met internet. Hierbij kun je denken aan slimme koelkasten, speakers of verlichting. Glasvezel is een toekomstbestendige manier om het stijgende internetgebruik te ondersteunen. 

afbeelding met glasvezeldraad en snelheidsmeter

Symmetrische internetsnelheid

KPN gaat met het verhogen van haar snelheden de concurrentie aan met Ziggo. In bovengenoemde steden gaat het kabelbedrijf volgend jaar ook Gigabit internet uitrollen. Ziggo biedt in Utrecht en Hilversum nu al een snelheid van 1 Gbps aan. KPN heeft wel als groot voordeel dat aan glasvezelklanten een symmetrische internetsnelheid geleverd kan worden. Dit betekent dat de up- en downloadsnelheid gelijk is. In eerste instantie gaat KPN bij het nieuwe abonnement overigens een uploadsnelheid van 500 Mbps leveren. Dit wordt later in 2020 naar 1 Gbps verhoogd. De uploadsnelheid bij Ziggo blijft met 50 Mbps ver achter in vergelijking met KPN.

De nieuwe internetsnelheid wordt beschikbaar voor zowel zakelijke als particuliere klanten. De prijs van het abonnement wordt in februari 2020 bekend gemaakt. 

Heb je nog geen glasvezel Internet?

Doe de postcodecheck en vergelijk glasvezel internet. Glasvezel Internet van KPN beschikbaar op jouw adres? Met KPN Hussel Thuis kies je zelf je internetsnelheid. Vanaf 2 maart 2020 kun je die verhogen naar 1 Gigabit, als dit op jouw adres beschikbaar is.

Geactualiseerd: donderdag 20 februari 2020

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.