Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN komt in 2020 met gigabit snelheden

door Margot Meendering

KPN logo aan muurKPN begint in maart 2020 met het aanbieden van internet met een snelheid van 1 Gbps in de grote steden. Op termijn kunnen alle huishoudens op het KPN glasvezelnetwerk een abonnement met die snelheid afsluiten. Hiermee gaat KPN de strijd aan met Ziggo. 

Stapsgewijs

De internetsnelheid van 1Gbps wordt stapsgewijs uitgerold. Als eerst zijn onder andere Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven aan de beurt. De rest van de aansluitingen volgt later. Update 20-02-2020: KPN start op 2 maart 2020 met het aanbieden van gigabit internetabonnementen.

Intensiever gebruik

KPN rolt haar glasvezelnetwerk de komende jaren op grote schaal uit. Door de ontwikkelingen op het gebied van onder andere Artificial Intelligence en Virtual Reality wordt het netwerk steeds intensiever gebruikt. Ook is er een toenemend aantal apparaten verbonden met internet. Hierbij kun je denken aan slimme koelkasten, speakers of verlichting. Glasvezel is een toekomstbestendige manier om het stijgende internetgebruik te ondersteunen. 

afbeelding met glasvezeldraad en snelheidsmeter

Symmetrische internetsnelheid

KPN gaat met het verhogen van haar snelheden de concurrentie aan met Ziggo. In bovengenoemde steden gaat het kabelbedrijf volgend jaar ook Gigabit internet uitrollen. Ziggo biedt in Utrecht en Hilversum nu al een snelheid van 1 Gbps aan. KPN heeft wel als groot voordeel dat aan glasvezelklanten een symmetrische internetsnelheid geleverd kan worden. Dit betekent dat de up- en downloadsnelheid gelijk is. In eerste instantie gaat KPN bij het nieuwe abonnement overigens een uploadsnelheid van 500 Mbps leveren. Dit wordt later in 2020 naar 1 Gbps verhoogd. De uploadsnelheid bij Ziggo blijft met 50 Mbps ver achter in vergelijking met KPN.

De nieuwe internetsnelheid wordt beschikbaar voor zowel zakelijke als particuliere klanten. De prijs van het abonnement wordt in februari 2020 bekend gemaakt. 

Heb je nog geen glasvezel Internet?

Doe de postcodecheck en vergelijk glasvezel internet. Glasvezel Internet van KPN beschikbaar op jouw adres? Met KPN Hussel Thuis kies je zelf je internetsnelheid. Vanaf 2 maart 2020 kun je die verhogen naar 1 Gigabit, als dit op jouw adres beschikbaar is.

Margot Meendering

Online content marketeer
Margot Meendering
Ik ben Margot, sinds juni 2019 werkzaam als online content marketeer bij de Bencom Group. Ik schrijf graag over nieuwe ontwikkelingen in de telecom branche. Mijn naam kom je tegen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie