Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN komt in mei met internettelevisie

Leestijd: 1 minuut

Consumenten kunnen vanaf 1 mei internettelevisie bestellen bij KPN. Dit zei KPN-topman Ad Scheepbouwer dinsdag op de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders.

KPN heeft de techniek over ongeveer twee weken op orde om probleemloos internettelevisie aan te kunnen bieden. Vanaf 1 mei rolt de onderneming de dienst landelijk uit.

Het telecomconcern zal tussen de veertig en vijftig televisiekanalen aanbieden, waaronder de populairste Nederlandse kanalen en een erotiekzender. KPN heeft nu al digitale televisie. Met een speciaal kastje kunnen consumenten  tv-beelden van hogere kwaliteit ontvangen dan via de reguliere kabel mogelijk is.

KPN loopt daarmee ongeveer twee maanden achter op concurrent Tele2, die in maart begon met het uitzenden van televisie via het internet. Tiscali is enkele maanden geleden begonnen met een test en verwacht het internettelevisieproduct medio 2006 te introduceren.

Telecombedrijven proberen op deze manier de concurrentie met kabelbedrijven aan te gaan. Die proberen op hun beurt de positie van KPN op het gebied van telefonie aan te vallen. Zowel kabel- als telecombedrijven beginnen steeds meer multimediabedrijven te worden.

Geactualiseerd: donderdag 30 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie