Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN koopt kabelaar Caiway

Leestijd: 2 minuten

KPN krijgt er ongeveer 143 duizend televisieklanten, 74 duizend internetklanten en 33 duizend telefonieklanten bij. Dat komt doordat KPN overeenstemming heeft bereikt over de overname van Caiway. Deze dienstenleverancier levert breedbandinternet, digitale radio- en tv over de kabel en glasvezelnetwerken aan circa 158 duizend klanten met name in het zuidwesten van Nederland. Financiële details worden niet bekendgemaakt. 

Netwerkinfrastructuur
De netwerkinfrastructuur die Caiway gebruikt blijft in handen van eigenaar Rabo Bouwfonds’ Communication Infrastructure Fund (CIF) en regionale kabelbedrijven en is geen onderdeel van de transactie, zo staat in het persbericht.

Strategie
Met de overname wil KPN zijn positie op de Nederlandse televisiemarkt uitbreiden en zijn positie op de breedbandmarkt versterken. Bovendien is Caiway een provider met een open infrastructuur die gelooft in glasvezel en sluit daarmee goed aan bij de strategie en de visie van KPN dat gelooft in open communicatie netwerken.
 
Caiway gebied
Caiway biedt diensten aan in de Gemeenten Westland, Midden-Delfland, Schiedam, Maassluis, Aalsmeer, Uithoorn, IJsselstein, Lopik (kern Benschop), Halderberge (kern Oudenbosch), Den Haag (wijk Wateringse Veld), Gouda en omgeving, Hilvarenbeek, een deel van Capelle a/d IJssel, Loenen aan de Vecht, Krimpen aan den IJssel en Utrechtse Heuvelrug (kern Doorn).
 
Per 31 maart 2011 bediende Caiway 143 duizend televisieklanten, 74 duizend internetklanten en 33 duizend telefonieklanten. Caiway zal onder eigen naam blijven opereren. KPN zal de contracten met Caiway klanten respecteren. Gezien de toenemende vraag naar hogere internetsnelheden en bredere en betrouwbare dienstverlening zullen KPN en Caiway de dienstverlening verder verbeteren.
 
Goedkeuring NMa
De overname van Caiway moet worden goedgekeurd door de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa. De ondernemingsraden van KPN en Caiway zijn geïnformeerd en om advies gevraagd.
 

Geactualiseerd: maandag 29 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie