Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN koopt resterend belang in Reggefiber

door Jeanet Woldring

KPN heeft overeenstemming bereikt om de resterende 40 procent van glasvezelbedrijf Reggefiber over te nemen. Daarmee komt Reggefiber volledig in handen van KPN. De prijs is vastgesteld op 610 miljoen euro.

Eind oktober kondigde KPN aan dat het belang in Reggefiber is uitgebreid naar 60 procent, waarmee de zeggenschap over het bedrijf werd verkregen. 

Volgens KPN past de aankoop in de strategie om de opbrengst van de verkoop van de Duitse dochter E-Plus te gebruiken om de financiële flexibiliteit te vergroten en de uitvoering van de strategie in Nederland en België te ondersteunen. KPN zal ook circa 500 miljoen aan externe financiering van Reggefiber aflossen in het vierde kwartaal van 2014. 
 
KPN zal doorgaan met de hybride netwerkstrategie van kopernetwerk upgrades en Fiber to the Home in Nederland. De onderneming blijft gevestigd in Rijssen, dat wordt belangrijk gevonden voor de regio.

Een glasvezelabonnement afsluiten? Check de 5 tips!

Internet via glasvezel vergelijken? Check de beschikbaarheid op Internetten.nl

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie