Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN krijgt vergunning Digitenne tot 2030

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

kpn.gifKPN verkrijgt de nieuwe licentie voor digitale ethertelevisie tot 1 februari 2030 en blijft daarmee aanbieder van Digitenne. Dat heeft het Agentschap Telecom bekendgemaakt. De huidige vergunning was ook al in handen van KPN en liep eind januari 2017 af.

Licentieveiling gaat niet door

De licentieveiling zou in eerste instantie op 4 juli plaatsvinden, maar één van de twee geïnteresseerde partijen trok zich terug. Daarmee was KPN de enige overgebleven partij. Wie de tweede partij was, mag het Agentschap niet bekendmaken.

Digitenne voorziet in behoefte

Volgens KPN voorziet Digitenne al jaren in specifieke behoeftes van een groot aantal TV-klanten. Na een flinke groei een paar jaar geleden is het aantal klanten echter wel afgenomen. Het aandeel schommelt rond de 6 procent van de televisiemarkt. Volgens minister Kamp blijft er een markt voor circa 300.000 tot 400.000 klanten. Dat schreef hij vorig jaar in een brief aan de Tweede Kamer.

DVB-T2 technologie

KPN wil Digitenne verder ontwikkelen als innovatieve dienst in het volledige TV aanbod, naast iTV en Play. van KPN. Digitenne zendt nu nog uit via de 700 MHz-band, maar die wordt vanaf 2020 ingezet voor mobiele telecommunicatie. Digitale ethertelevisie moet dan overstappen op de nieuwe technologie DVB-T2 waardoor er dan meer in HD-kwaliteit kan worden uitgezonden.

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.