Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN lanceert eigen videodienst Play

door Jeanet Woldring

KPN komt in het najaar met een eigen video-on-demand-dienst, genaamd 'Play'. Het is een app waarmee gebruikers films, series en de meest bekeken tv-zenders live kunnen bekijken op een smartphone of tablet. KPN speelt hiermee in op het veranderende kijkgedrag van consumenten. De dienst komt ook beschikbaar voor niet KPN-klanten. Het maakt niet uit bij welke internetprovider je zit.

Live kijken via de app

Om KPN Play te kunnen gebruiken komt de aanbieder met een speciale app voor iOS en Android die op zowel smartphones- als tablets gebruikt kan worden. Ook kan er gekeken worden via de televisie. De app krijgt een Chromecast* ondersteuning, zodat films en series direct op een televisie bekeken kunnen worden.

Niet alleen voor KPN klanten

“TV-kijken wordt steeds meer een persoonlijke beleving. Met name jongeren kijken hun favoriete series en programma’s wanneer ze willen via internet. Play van KPN speelt hierop in met de meest populaire live tv-zenders en een ruim on-demand aanbod. Play van KPN geeft je de vrijheid om tv te kijken op je eigen moment, waar je dan ook bent”, aldus de provider. De internetverbinding hoeft niet via KPN te lopen, waardoor Play beschikbaar wordt voor iedereen. Dit zal in het najaar gebeuren.

Naast de Play-app van KPN bieden ook Google en het Belgische Telenet een zogenoemde ‘Play-app’. Dit kan wat verwarring met zich meebrengen omdat ze dezelfde naam hebben. Met Google Play kunnen apps geïnstalleerd worden op een Android smartphone en de Play-app van Telenet is ook een terugkijk tv-dienst voor smartphone, tablet en pc.

Abonnement

Een woordvoerder van KPN laat aan Nu.nl weten dat er een maandelijks abonnement komt met onbeperkt toegang tot de dienst. De prijzen zijn nog niet bekend gemaakt. Wat het precieze contentaanbod wordt is ook nog onduidelijk. Er loopt momenteel een pilot met 300 testers, die in juli wordt uitgebreid naar 1500 tot 2000 testers. De resultaten zullen worden gebruikt om te bepalen wat het exacte aanbod van KPN Play wordt. Wel zal KPN zich onderscheiden van diensten als Videoland en Netflix, door naast het aanbod van films en series ook lineaire tv aan te bieden. Daarbij komt er een opnamefunctie beschikbaar.

*Chromecast  is een mediastreaming-apparaat niet groter dan je duim, dat je kunt aansluiten op de HDMI-poort van je tv. Via een Android-telefoon of -tablet, iPhone®, iPad®, Mac®-, Windows®-laptop of Chromebook kun je dan films en series rechtstreeks naar je HDTV casten.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie