Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN lanceert eigen videodienst Play

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

KPN komt in het najaar met een eigen video-on-demand-dienst, genaamd 'Play'. Het is een app waarmee gebruikers films, series en de meest bekeken tv-zenders live kunnen bekijken op een smartphone of tablet. KPN speelt hiermee in op het veranderende kijkgedrag van consumenten. De dienst komt ook beschikbaar voor niet KPN-klanten. Het maakt niet uit bij welke internetprovider je zit.

Live kijken via de app

Om KPN Play te kunnen gebruiken komt de aanbieder met een speciale app voor iOS en Android die op zowel smartphones- als tablets gebruikt kan worden. Ook kan er gekeken worden via de televisie. De app krijgt een Chromecast* ondersteuning, zodat films en series direct op een televisie bekeken kunnen worden.

Niet alleen voor KPN klanten

“TV-kijken wordt steeds meer een persoonlijke beleving. Met name jongeren kijken hun favoriete series en programma’s wanneer ze willen via internet. Play van KPN speelt hierop in met de meest populaire live tv-zenders en een ruim on-demand aanbod. Play van KPN geeft je de vrijheid om tv te kijken op je eigen moment, waar je dan ook bent”, aldus de provider. De internetverbinding hoeft niet via KPN te lopen, waardoor Play beschikbaar wordt voor iedereen. Dit zal in het najaar gebeuren.

Naast de Play-app van KPN bieden ook Google en het Belgische Telenet een zogenoemde ‘Play-app’. Dit kan wat verwarring met zich meebrengen omdat ze dezelfde naam hebben. Met Google Play kunnen apps geïnstalleerd worden op een Android smartphone en de Play-app van Telenet is ook een terugkijk tv-dienst voor smartphone, tablet en pc.

Abonnement

Een woordvoerder van KPN laat aan Nu.nl weten dat er een maandelijks abonnement komt met onbeperkt toegang tot de dienst. De prijzen zijn nog niet bekend gemaakt. Wat het precieze contentaanbod wordt is ook nog onduidelijk. Er loopt momenteel een pilot met 300 testers, die in juli wordt uitgebreid naar 1500 tot 2000 testers. De resultaten zullen worden gebruikt om te bepalen wat het exacte aanbod van KPN Play wordt. Wel zal KPN zich onderscheiden van diensten als Videoland en Netflix, door naast het aanbod van films en series ook lineaire tv aan te bieden. Daarbij komt er een opnamefunctie beschikbaar.

*Chromecast  is een mediastreaming-apparaat niet groter dan je duim, dat je kunt aansluiten op de HDMI-poort van je tv. Via een Android-telefoon of -tablet, iPhone®, iPad®, Mac®-, Windows®-laptop of Chromebook kun je dan films en series rechtstreeks naar je HDTV casten.

Geactualiseerd: donderdag 30 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.