Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN mag scholen toch gratis internet aanbieden

Leestijd: 2 minuten

Telecombedrijf KPN mag scholen toch gratis internet aanbieden. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag afgelopen donderdag in hoger beroep bepaald. In een eerdere uitspraak in december oordeelde de rechtbank dat KPN de scholen geen gratis breedbandinternet mag aanbieden.

KPN is zeer verheugd over deze uitspraak en zal de scholen zo snel mogelijk nader informeren.

Internetaanbieder Nl.tree had het kort geding aangespannen tegen KPN. Nl.tree was de internetleverancier van scholen tot deze markt begin dit jaar werd vrijgegeven. Volgens Nl.tree verstoorde KPN de markt met het aanbod, omdat er sprake zou zijn van oneerlijke concurrentie.

KPN heeft op de breedbandmarkt een marktaandeel van 36 procent waarvan 12 procent via de diensten van onder meer Tiscali, Zonnet en Wanadoo. Het Hof  beschouwt dit niet als een machtspositie op de breedbandmarkt, omdat dit ver onder de 50 procent ligt. 

De internetvoorziening van de circa 10.700 scholen vormt slechts 0,7 procent van de breedbandinternetmarkt. Er blijft daarom voldoende ruimte voor concurrenten over volgens het gerechtshof.

Het feit dat meer dan tweederde van de scholen al heeft gekozen om bij Nltree te blijven, heeft in de beslissing meegewogen. 20 Procent van de scholen heeft per 1 januari voor een andere provider dan Nltree gekozen en 10 procent moet nog een keuze maken.

Geactualiseerd: woensdag 5 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie