Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN moet Tiscali 'bitstroomdienst' leveren

Leestijd: 2 minuten

OPTA vindt dat internetbedrijf Tiscali onvoldoende in staat is met KPN te concurreren in de markt voor breedband internet voor consumenten.

Tiscali legde een geschil daarover met KPN aan OPTA voor. OPTA heeft besloten dat KPN aan Tiscali faciliteiten moet leveren die Tiscali in staat stelt zelfstandig breedband diensten aan klanten aan te bieden. KPN is momenteel in staat tegen gunstiger voorwaarden dan Tiscali de consument ADSL aan te bieden. Door het besluit kan Tiscali consumenten op dezelfde wijze en tegen dezelfde voorwaarden als KPN aansluiten op breedband internet.

In de huidige situatie is het voor Tiscali niet goed mogelijk om zelf de consument een aantrekkelijk breedband aanbod te doen, stelt OPTA.  De markt voor breedband internet is economisch van groot belang. De consumentenmarkt van breedband internet via de telefoonlijn groeit hard, maar wordt vooralsnog gedomineerd door KPN. De afgelopen vier maanden zijn ruim 150.000 nieuwe abonnementen voor snel internet afgesloten.

Het besluit van OPTA komt erop neer dat KPN aan Tiscali een zogenaamde bitstroomdienst moet leveren. KPN is hiertoe wettelijk verplicht omdat zij andere internet aanbieders niet voor bepaalde diensten en faciliteiten waar zijzelf toegang toe heeft, mag uitsluiten. KPN moet Tiscali deze bitstroomdienst bovendien tegen een door OPTA vastgesteld tarief aanbieden. Het besluit van OPTA strookt met de zienswijze van de Europese Commissie die een onderzoek heeft ingesteld naar concurrentie in de Europese breedband markt.

Geactualiseerd: vrijdag 9 mei 2003
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.