Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN neemt deel glasvezelnetwerk Digitale Stad over

door Margot Meendering

KPN heeft haar glasvezelnetwerk flink uitgebreid zonder nieuwe kabels in de grond te leggen. Hoe dat kan? KPN NetwerkNL, een dochteronderneming van KPN, heeft drie glasvezelnetwerken overgenomen. Deze netwerken waren in handen van Digitale Stad. De overgenomen netwerken liggen in Westerveld (Drenthe) en Lingewaard en Berg en Dal (Gelderland). In totaal gaat het om ongeveer 7700 adressen. 

2-4-glasvezel.png

Netwerk vernieuwen

Voor de consumenten die glasvezel ontvangen via Digitale Stad verandert er niets. Joost Steltenpool, directeur van KPN NetwerkNL, zegt dat KPN in hoog tempo het bestaande kopernetwerk vervangt door glasvezel. Hierdoor voorziet KPN klanten en aanbieders van snel internet en loopt Nederland digitaal voorop.

Snelle groei glasvezel

Momenteel heeft een derde van de huishoudens in Nederland toegang tot glasvezel van KPN. Vanaf dit jaar worden dat ieder jaar een half miljoen meer. De provider wil over drie jaar glasvezel kunnen bieden aan 65% van de huishoudens. Op termijn wil KPN dat meer dan 80% van Nederland de beschikking heeft over een snelle internetverbinding via haar netwerk. 
 

Margot Meendering

Online content marketeer
Margot Meendering
Ik ben Margot, sinds juni 2019 werkzaam als online content marketeer bij de Bencom Group. Ik schrijf graag over nieuwe ontwikkelingen in de telecom branche. Mijn naam kom je tegen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie