Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN neemt deel glasvezelnetwerk Digitale Stad over

door Margot Meendering Leestijd: 1 minuut

KPN heeft haar glasvezelnetwerk flink uitgebreid zonder nieuwe kabels in de grond te leggen. Hoe dat kan? KPN NetwerkNL, een dochteronderneming van KPN, heeft drie glasvezelnetwerken overgenomen. Deze netwerken waren in handen van Digitale Stad. De overgenomen netwerken liggen in Westerveld (Drenthe) en Lingewaard en Berg en Dal (Gelderland). In totaal gaat het om ongeveer 7700 adressen. 

2-4-glasvezel.png

Netwerk vernieuwen

Voor de consumenten die glasvezel ontvangen via Digitale Stad verandert er niets. Joost Steltenpool, directeur van KPN NetwerkNL, zegt dat KPN in hoog tempo het bestaande kopernetwerk vervangt door glasvezel. Hierdoor voorziet KPN klanten en aanbieders van snel internet en loopt Nederland digitaal voorop.

Snelle groei glasvezel

Momenteel heeft een derde van de huishoudens in Nederland toegang tot glasvezel van KPN. Vanaf dit jaar worden dat ieder jaar een half miljoen meer. De provider wil over drie jaar glasvezel kunnen bieden aan 65% van de huishoudens. Op termijn wil KPN dat meer dan 80% van Nederland de beschikking heeft over een snelle internetverbinding via haar netwerk. 
 

Geactualiseerd: vrijdag 8 januari 2021

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.