Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN neemt Enertel over

Leestijd: 1 minuut

KPN neemt het Nederlandse telecombedrijf Enertel over voor 10 miljoen euro. Dit heeft KPN vandaag bekendgemaakt.

Enertel begon bij de liberalisering in 1997 met het aanbieden van de eerste telefonie- en accessdiensten aan particulieren en ondernemingen. Twee jaar later werd Enertel overgenomen door Energis uit Groot-Brittannië en sindsdien richt het bedrijf zich alleen op de zakelijke markt. In 2002 werden alle buitenlandse activiteiten afgestoten en is Enertel in handen gekomen van de huidige eigenaar Greenfield Capital Partners. De zakelijke markt kan ondermeer Voice-over-IP diensten afnemen.

Het bedrijf, dat een eigen netwerk heeft, introduceerde in 2004 als eerste in Nederland Wireless breedbanddiensten op basis van de zogeheten WiMAX-technologie.  Ook worden WiFi-diensten aangeboden, onder meer voor hotels, jachthavens en evenementenlocaties.

De overname is inclusief de 200  hotspots, maar exclusief de licentie voor draadloos internet. Hiermee zegt KPN zijn positie te versterken in de groeimarkt van IP-diensten en in de Nederlandse WiFi Hotspot markt. Daarnaast moet het datacentrum van Enertel extra capaciteit bieden aan KPN in de groeiende markt voor hosting dienstverlening.

De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de NMa.

Geactualiseerd: woensdag 5 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie