KPN neemt internetprovider Solcon over

door Anniek Kruijer

KPN-Solcon.jpgKPN heeft internetprovider Solcon overgenomen. Met de overname wil KPN zijn positie in breedbanddienstverlening versterken. Solcon zal onder eigen naam diensten blijven aanbieden aan zowel consumenten als bedrijven.

Sinds 1996

Het in Dronten gevestigde Solcon werd in 1996 opgericht en bedient ongeveer 45.000 particuliere klanten met internet, vaste en mobiele telefonie en TV-diensten. Daarnaast is het bedrijf ook actief in de zakelijke markt met hosting, internet en datacenter services. Het bedrijf heeft ongeveer 75 medewerkers en zal onder haar eigen merknaam zelfstandig in de markt blijven opereren. 

Internetfilters

De provider onderscheidt zich onder meer met internetfilters om kinderen te beschermen tegen ongewenste websites. De overnamesom is niet bekendgemaakt.

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, medewerker van Bencom. Met de artikelen op Internetten.nl wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van internet, vaste telefonie en televisie. Mocht je vragen hebben of gewoon willen reageren op dit artikel doe dat dan vooral hieronder.

Reageren

 • *
   
 • *
  Je e-mailadres wordt niet getoond op de website, en je ontvangt geen ongevraagde e-mail
   
 •  
  optional