Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Play. in HD

Leestijd: 3 minuten

Play van KPN.jpgPlay van KPN bood al een mooi aanbod aan zenders, inclusief HBO, in redelijke kwaliteit. Met directe ingang is de kwaliteit van KPN's online tv-dienst omhooggegaan tot HD. Van de 22 livezenders zijn er nu 14 in HD te bekijken. Hiermee zijn de eerste stappen gezet in het standaard aanbieden van content in HD. 

Tijdens de reviewperiode hebben we Play uitvoerig onder de loep genomen. Toen merkten we direct al op dat de kwaliteit niet per se om over naar huis te schrijven was. Het ontbrak aan een Full-HD optie, in een tijdperk waarin 4K televisies in opkomst zijn, is dat jammer. Met de recente update hebben ze dit opgelost. Met de introductie van een HD-optie (let wel, nog steeds geen Full-HD) is de beeldkwaliteit merkbaar verbeterd.

Cast-kwaliteit

Vooral bij de Google Cast is het merkbaar dat de kwaliteit is opgeschroefd. Op groot scherm zie je sneller dat de kwaliteit te wensen over liet, dit is nu veel minder het geval. De snelheid van het starten van een stream is niet merkbaar veranderd, evenals het wisselen van zenders of het pauzeren/hervatten van je stream.

Nog niet alle zenders in HD

Personal TV van KPN.jpg

Nog niet alle zenders worden aangeboden in HD-kwaliteit. De zenders die op moment van publicatie in HD worden geserveerd zijn: NPO 1, 2 & 3, RTL 4, 5, 7, 8 & RTL Z, SBS6, Net5, Veronica, Discovery Channel, TLC en Comedy Central. Als je een van deze zenders met een wifi-verbinding bekijkt, ervaar je altijd de hoogst mogelijke kwaliteit. Daarmee komt KPN tegemoet aan een grote wens van de Play-gebruikers. Kijk je via 3G of 4G dan biedt Play SD-kwaliteit, zodat er geen dataverrassingen ontstaan.

Internetverbinding van invloed

Verder heeft je internetverbinding nog invloed op de beeldkwaliteit: Play maakt gebruik van een ‘adaptive bitrate’, wat betekent dat de kwaliteit van het beeld zich aanpast aan de sterkte van je internetverbinding. Een goed signaal zorgt dus voor goede kwaliteit. Daarnaast is er goed nieuws voor de liefhebbers van Game of Thrones: het zesde seizoen (vanaf 25 april) wordt On Demand in HD-kwaliteit aangeboden. 

KPN belooft dat de resterende zenders en On Demand content binnen afzienbare tijd ook in HD beschikbaar zijn. Opnames blijven voorlopig nog beschikbaar in SD-kwaliteit. Play-kijkers kunnen straks per device kiezen voor SD of HD kwaliteit. Play werkt met iedere internetverbinding, kost tijdelijk 11,99 per maand en is maandelijks opzegbaar.

'KPN Presenteert' is nu ook te verkrijgen via Play, dit is de dienst die KPN zelf heeft gelanceerd om haar eigen tv-content te promoten.

Geactualiseerd: woensdag 13 april 2016
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.