Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN Play. nu voor iedereen beschikbaar

door Anniek Kruijer

KPN heeft zijn online tv-dienst Play voor iedereen beschikbaar gemaakt. De nieuwe streaming-app van KPN kost het eerste jaar 11,99 euro per maand en gaat daarna 14,99 euro kosten. Ook mensen zonder vast of mobiel abonnement bij KPN kunnen Play gebruiken. De dienst is beschikbaar voor iedereen met internet en maandelijks opzegbaar. De eerste maand is gratis en je krijgt onder andere HBO.

In juni werd Play gedemonstreerd en afgelopen periode is de bètaversie getest door zo’n 2000 personen. Ook wij mochten de dienst testen en schreven een review.

Play wordt geïntroduceerd met een speciaal introductieaanbod. Consumenten die vóór 2016 een abonnement op Play nemen, kijken de eerste maand gratis en betalen de eerste elf maanden € 11,99 per maand. Daarna zal Play € 14,99 per maand gaan kosten.

Aanbod Play.

Met Play kun je naar 22 tv-zenders kijken, waaronder de zenders van de NPO, RTL en SBS. Programma's van de NPO en de zenders van SBS zijn via de dienst zeven dagen lang terug te kijken. RTL-programma's zijn niet on demand beschikbaar. Bekijk hier een video-demo

HBO inbegrepen

Ook de 3 tv-kanalen van HBO zitten in de Play-app. Opvallend is dat de dienst ongeveer even duur is als een los abonnement op HBO. Normaliter kosten de HBO-zenders namelijk 15,50 euro per maand. De verwachting was dan ook dat de abonnementskosten wel hoger zouden worden. Met een Play-abonnement krijgen gebruikers ook toegang tot het on-demand aanbod van HBO, en de losse app HBO Go. De app biedt naast HBO nog meer on-demand content van onder andere Comedy Central, TLC, Nickelodeon, Discovery en videoclips van Xite

Opnemen en terugkijken

Daarnaast is het mogelijk om opnames in te plannen en overal in Nederland terug te kijken wanneer dat het beste uitkomt. Gebruikers kunnen zelf 200 uur aan programma's opnemen en opgeslagen houden. Gecombineerd met een Google Chromecast kan bovendien alle content op een tv worden bekeken.

Naast de lineaire tv-zenders en HBO zal ook een aantal nieuwe en unieke programma’s beschikbaar gemaakt worden die KPN speciaal heeft gemaakt samen met partners.

HD-kwaliteit in 2016

De kwaliteit is momenteel nog beperkt tot SD. In de toekomst wil KPN ook HD-zenders beschikbaar maken. "Voor HD hebben we naast techniek ook met rechten van content aanbieders te maken", aldus de provider. In 2016 moeten de eerste films en series in HD worden toegevoegd.  

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie