Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN: sterke groei interactieve televisie klanten

door Jeanet Woldring

KPN kreeg er 6000 breedbandklanten bij en 49.000 nieuwe interactieve televisie abonnees. Het bedrijf heeft nu ruim 1,5 miljoen interactieve televisieklanten, zo blijkt uit de derde kwartaalcijfers. Inmiddels heeft bijna de helft (48%) van de breedbandklanten een alles-in-1 pakket. Een stijging van 5 procent in een jaar tijd.

Toename alles-in-1

Door de toename van alles-in-1 steeg de gemiddelde omzet per klant met 2,3 procent tot 44 euro per maand. Desondanks daalde de 'geschoonde omzet' met 2,5 procent. Dat zou onder meer komen doordat er minder vraag is naar traditionele telefoniediensten. De winst op het vaste net steeg met 1,9 procent.

Nieuwe alles-in-1 pakketten

Volgens KPN is de toename van het aantal klanten te danken aan enkele commerciële initiatieven. Zo werden er deze zomer nieuwe breedbandpakketten geïntroduceerd. Het aantal pakketten is toen drastisch teruggebracht naar vier, waarbij geen onderscheid meer wordt gemaakt tussen glasvezel- of koperverbindingen. Je kunt nu kiezen uit Basis thuis, Alles-in-1 Instap, Standaard of Premium. Verder kwamen er nieuwe vast-mobiele bundels voor KPN en Telfort. 

Deze maatregelen, gecombineerd met de upgrade van het vaste kopernetwerk hebben naar eigen zeggen gezorgd voor positieve ontwikkelingen in breedband en interactieve televisie.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie