Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN stuurt Fiberworld-gebruikers brief

Leestijd: 2 minuten

KPN dreigt de adsl-klanten van Fiberworld die via het KPN-netwerk internetten 27 juni af te sluiten. Dit staat vandaag op Webwereld, waar later commentaar van de betrokken partijen is toegevoegd.

In een brief die KPN eergisteren heeft verstuurd staat dat de overeenkomst met de toeleverancier moest worden beëindigd vanwege betalingsachterstanden. De brief werd gestuurd naar alle ADSL-gebruikers van Fiberworld die via het netwerk van KPN internetten. Om misverstanden te voorkomen: dus niet naar de meerderheid van de Fiberworlds' klanten die van het Bbned netwerk gebruikmaken.

Volgens KPN betaalt de provider uit Friesland sinds mei 2005 zijn rekeningen niet meer. Als alternatief biedt KPN zijn eigen internetprovider Het Net aan en belooft dat klanten die overstappen van Fiberworld naar Het Net binnen een kwartier online zijn.

Fiberworld heeft inmiddels een reactie geplaatst op de website, waarin staat dat  de brief op een meningsverschil berust tussen Fiberworld en KPN dat al meer dan anderhalf jaar speelt. "Fiberworld is van mening dat KPN middels het versturen van de brief feitelijke onjuistheden verspreidt en raadt u dringend aan niet in te gaan op de aanbieding die KPN u doet."

De provider zegt een kort geding aan te spannen om zo afsluiting te voorkomen. Daarnaast moet KPN zijn brief rectificeren. In de loop van vandaag zal iedere KPN ADSL gebruiker van Fiberworld een mail* ontvangen met uitleg over de gang van zaken en hoe e.e.a. opgelost gaat worden.

Echter, al zou Fiberworld de rechtszaak winnen en de brief moeten rectificeren, het kwaad is al geschied. De gemiddelde consument weet niet dat Fiberworld niet alleen via KPN, maar ook via het Bbned-netwerk ADSL aanbiedt. Dat de brief voor veel onrust en stemmingmakerij zorgt, blijkt ook wel uit de tientallen reacties op het Webwereld artikel én op onze jongste Telecom e-zine. In deze nieuwsbrief is juist aandacht besteed aan de OranjeDSL-aanbieding van Fiberworld, het product waarbij men voor de prijs van een standaard telefonieabonnement GRATIS ADSL krijgt. Geen wonder dat nieuwsbrieflezers vreemd opkijken wanneer ze op dezelfde dag de KPN-brief ontvangen... 

* Inmiddels heeft Fiberworld haar KPN klanten een e-mail gestuurd met uitleg en een oplossing waardoor deze klanten hetzelfde e-mailadres, IP adres en homepage behouden via een KPN-verbinding. Fiberworld betreurt de gang van zaken ten zeerste en hoopt op deze manier een goed alternatief te bieden.

Geactualiseerd: donderdag 30 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie