Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN verhoogt uploadsnelheid glasvezel vanaf juli tot 1 Gigabit

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

KPN verdubbelt vanaf juli de uploadsnelheid van zijn snelste glasvezelabonnement tot 1 Gbps. Hierdoor kunnen gebruikers straks net zo snel downloaden als uploaden.Het 1 Gbps abonnement krijgt daarmee symmetrische download- en uploadsnelheden, wat bij andere glasvezelproviders gebruikelijk is.

Uploadsnelheid verdubbeld

KPN biedt downloadsnelheden van 1 Gigabit per seconde (1 Gbps) op zijn glasvezelnetwerk. Het abonnement met een downloadsnelheid van 1 Gbps (1000 Mbps) heeft nu nog een upload van 500 Mbps. Het is het enige glasvezelabonnement met asymmetrische download- en uploadsnelheden. Vanaf juli komt daar dus verandering in. Dan verhoogt KPN de uploadsnelheid naar 1 Gbps. Alle klanten met een 1 Gbps abonnement krijgen de nieuwe uploadsnelheid. Daardoor kunnen zij net zo snel downloaden als uploaden.

Glasvezel: uploadsnelheid = downloadsnelheid

Andere glasvezelproviders leveren op eigen glasvezelnetwerken over het algemeen abonnementen waarbij de download- en uploadsnelheden gelijk zijn. Het is één van de belangrijkste verschillen tussen internet via de kabel en glasvezel. Glasvezelaanbieders die gebruikmaken van het KPN-netwerk kunnen vanaf juli de uploadsnelheid van 1 Gbps ook aanbieden.

1 Gbps op 2,5 miljoen adressen beschikbaar

Volgens KPN is het 1Gbps abonnement inmiddels voor circa 2,5 miljoen adressen beschikbaar en eind 2021 moet dat voor vrijwel alle glasvezelaansluitingen van KPN gelden. Momenteel heeft KPN drie miljoen huishoudens aangesloten op glasvezel.

uploadsnelheid glasvezel

Benieuwd of het al beschikbaar is op jouw adres? Doe de postcodecheck en vergelijk pakketten

Geactualiseerd: donderdag 24 juni 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie