Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN vergroot bereikbaarheid websites met webaccelerator

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

KPN introduceert de Webaccelerator, een manier om de bereikbaarheid van websites in tijden van piekdrukte te verhogen. Naar eigen zeggen is het mogelijk om de bezoekerscapaciteit tien keer te verhogen.

Er zijn situaties waarbij een organisatie wordt geconfronteerd met een (onverwachte) piekdrukte: een succesvolle campagne of calamiteit. Hierdoor is het mogelijk dat door de hoge bezoekersaantallen de website onbereikbaar wordt. Met de Webaccelerator kan de capaciteit van elke soort website (tijdelijk) worden verhoogd zodat in een korte periode grote aantallen bezoekers de website kunnen raadplegen. 

Het werkt als volgt: er wordt een buffer geplaatst tussen de te bezoeken website en het internet. In deze buffer staat een kopie van de websitepagina's. Bezoekers komen op de buffer terecht die zo groot is dat deze tienduizenden aanvragen per seconde aankan. Daarnaast beschikt de webaccelerator over faciliteiten die het bezoek aan de website inzichtelijk maken voor de klant. 

Webaccelerator is onderdeel van het Software Online portfolio van KPN. De dienst wordt zowel aangeboden voor de kleinere ondernemers als grote organisaties.  

Geactualiseerd: woensdag 9 februari 2011

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.