Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN verhoogt abonnementsprijs per 1 juli

door Anniek Kruijer Leestijd: 2 minuten

kpn-prijsverhoging-juli.fw.jpg

Per 1 juli 2016 verhoogt KPN de abonnementsprijs voor internet, bellen en interactieve TV met 2,50 euro per maand. Verder wijzigt de provider ook een aantal tv-zenders en wordt KPN Veilig toegevoegd aan alle pakketten.

Hogere beltarieven

Volgens KPN is de prijsverhoging nodig om verder te investeren in de kwaliteit, stabiliteit en veiligheid van de producten en dienstverlening. Zo heeft KPN onlangs de dienst Netflix toegevoegd aan het menu van iTV. Naast de verhoging van het abonnementstarief worden ook de beltarieven aangepast. Op dit moment betalen klanten 10 cent per gesprek en vervolgens 10 cent per minuut, dat wordt 11 cent per gesprek en 11 cent per minuut. Dit geldt voor zowel het bellen naar een vast of mobiel nummer. Als je een belbundel hebt voor onbeperkt bellen dan gelden de gewijzigde beltarieven alleen als je belt buiten de BelOnbeperkt periode. Als je BelOnbeperkt Altijd hebt dan gelden de nieuwe beltarieven niet. Kabelaar Ziggo heeft ook aangekondigd haar abonnementsprijzen en beltarieven te verhogen. De beltarieven zijn eveneens van 10 cent naar 11 cent gegaan.

Doorschakelen naar internationale nummers stopt

Per 1 juli is het niet meer mogelijk om je vaste telefoon door te schakelen naar buitenlandse nummers. Deze dienst stopt omdat hier heel weinig gebruik van werd gemaakt. 

Zenderuitbreiding 

Op 1 juli krijgen klanten er drie nieuwe zenders bij in het basispakket. Het gaat om de zenders: Rai Uno, History en PassieLight, de zender Mediaset Italia zal verdwijnen. In het Hindi Pakket wordt Star Gold toegevoegd en in het Turks Pakket komt ShowTurk in plaats van PlanetTurk. Crime & Investigation en AMC worden toegevoegd aan het Pluspakket. 

Beveiligde apparaten

Ook voegt KPN het beveiligingspakket KPN Veilig toe aan alle internetabonnementen. In augustus of september worden klanten per brief of e-mail geïnformeerd  hoe KPN Veilig geïnstalleerd kan worden. Met het pakket kunnen twee apparaten, computer, tablet of mobiele telefoon, worden beschermd tegen virussen en spyware.

Wil je overstappen naar een andere aanbieder? Vergelijk dan alle pakketten. KPN geeft klanten de mogelijkheid om tot en met 30 juni 2016 het abonnement kosteloos te beëindigen.

*Update 20-5-2016: Dochterbedrijf Telfort verhoogt net als het moederbedrijf op 1 juli de prijs van Alles-in-1-abonnementen. De prijsverhoging bedraagt eveneens 2,50 euro per maand.

Geactualiseerd: vrijdag 20 mei 2016

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.