Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN verhoogt tarieven en internetsnelheden per 1 juli

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

KPN wijzigt tarieven, internetsnelheden en zenderaanbod per 1 juli. De provider verhoogt de maandprijzen van zijn internetbundels met 2,50 euro. Voor bepaalde internetabonnementen wordt een snelheidsverhoging doorgevoerd. Zo gaat de downloadsnelheid van het 40 Mbps-pakket omhoog naar 50 Mbps. Zenderpakketten worden uitgebreid en een aantal zenders stoppen. Wat betekent dit voor bestaande en nieuwe klanten?

Maandprijs 2,50 euro omhoog

KPN heeft de jaarlijkse wijzigingen op zijn forum gepubliceerd. En hier lees je de iTV zenderaanpassingen van 2018. De maandprijzen voor internet, ook in de combinaties met TV, TV Basis en TV 4K, gaan met 2,50 euro omhoog. Dat geldt eveneens voor 'Sneller Internet Buitengebied 4G'. De tarieven voor bellen via internet (VOIP) worden ook verhoogd naar 13 eurocent, dit geldt voor zowel het starttarief als de minuutprijs naar mobiel/vast. Voor bellen naar het buitenland wijzigt alleen het starttarief: van 12 naar 13 eurocent per gesprek. Extra diensten of zenderpakketten worden niet duurder. Ook de prijs van Digitenne blijft gelijk.

kpn-prijsverhoging-juli-2018.PNG

Internetsnelheid omhoog

Voor internet en internet in combinatie met TV Basis gaat de downloadsnelheid van 40 Mbps naar 50 Mbps. De uploadsnelheid gaat van 4 Mbps naar 5 Mbps. Andere pakketten gaan meer omhoog. Zo gaat het pakket 'internet en tv' van 80/8 Mbps naar 100/10 Mbps. 'Internet en tv 4K' gaat van 100/10 Mbps naar 150/15 Mbps. 

KPN Snelheidsverhoging 1-7-2018

Nieuw: 200/20 Mbps

Per 1 juli zal de snelheidsoptie 200/20 beschikbaar zijn voor koperklanten (indien technisch beschikbaar). Deze extra dienst kost € 8,99 per maand. 

Vanaf juli wordt er een nieuwe technologie in het KPN(koper)netwerk geïntroduceerd: Vplus. Hiermee is het mogelijk om over een enkele koperlijn snelheden tot 222 Mbit/s download en 33 Mbit/s upload te halen. Voor de technici onder ons: 'Deze techniek lijkt op Vectored VDSL maar het frequentie bereik wordt van 17 Mhz opgerekt naar 35 Mhz waardoor een hogere download snelheid mogelijk wordt. Deze techniek gaan we inzetten om meer klanten de nieuwe 200/20 snelheidsoptie op koper en het Internet & TV 4K pakket (max download 150 Mbit/s) op 1 koperlijn te kunnen aanbieden.'

Ook voor oudere abonnementen

De prijswijzigingen en snelheidsverhogingen gelden ook voor oudere abonnementen, zoals Internet Instap en Standaard, en Alles-in-1 Instap, -Standaard en -Premium. Ook hier is de verhoging 2,50 euro, met uitzondering van de laatste twee abonnementen. Die gaan 3,50 euro meer kosten.

Aanpassingen zenderaanbod

Verder past KPN het zenderaanbod aan, waardoor TV5 Monde komt te vervallen, net als 2M. Dat gebeurt per 18 juli. Er komen ook een aantal nieuwe zenders bij, waaronder veel Duitse zenders in HD. Die zijn er nu al bijgekomen. In plaats van TV5 Monde komt KPN met France2, zowel in SD als in HD. Er zijn ook twee nieuwe 4K-kanalen: Insight en LoveNature. Deze komen er 18 juli bij. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Zenderwijzigingen KPN  2018

ISDN en 'ouderwets bellen'

Andere wijzigingen betreffen ISDN- en PSTN-abonnementen voor vast bellen. Voor BelBasis, BelVrij Weekend, BelVrij Avond & Weekend en voor BelVrij Altijd geldt een prijsverhoging van 2,50 euro. De prijzen voor vast bellen naar mobiele en vaste nummers gaan van 13 eurocent per gesprek of per minuut naar 14 eurocent voor BelVrij. Deze wijzigingen gaan in per 1 augustus aanstaande.

Contractvrij?

Ben je contractvrij n.a.v. de wijzigingen? Ja, klanten met Internet zijn contractvrij tot 1 juli 2018. Klanten met Internet en TV zijn contractvrij tot 18 juli 2018 i.v.m. de zenderwijzigingen. Klanten met PSTN/ISDN zijn contractvrij tot 1 augustus 2018. Contractvrij zijn betekent dat je tot de eerdergenoemde data kosteloos je huidige abonnement bij KPN kan stopzetten, ook al zit je nog in een jaarcontract. Er geldt dus geen opzegtermijn van 1 maand.

Geactualiseerd: donderdag 16 april 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.