Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN verliest zaak tegen VodafoneZiggo

door Els Werkman Leestijd: 2 minuten

logo-VodafoneZiggo.jpgDe fusie tussen tussen Vodafone en Liberty Global Dutch, het moederbedrijf van Ziggo is niet in strijd net de regels voor de interne markt. Dat heeft het Europees Hof bepaald. De rechter ging niet mee in de klacht die KPN tegen het besluit van de Europese Commissie indiende.

Klacht KPN

Eind 2016 keurde de Europese Commissie de fusie tussen Liberty Global Dutch (moederbedrijf achter Ziggo) en Vodafone goed. Voorwaarde was dat Vodafone zijn activiteiten op het gebied van vaste telefonie, breedbandinternet en tv zou afstoten, zodat er geen overlap met Ziggo zou zijn. Vanaf dat moment kon VodafoneZiggo internet, tv, vast bellen en mobiel bellen in één pakket op één netwerk aanbieden. KPN kreeg er hierdoor een grote concurrent bij. KPN was het met die goedkeuring niet eens, de Commissie zou de gevolgen van de fusie onderschat hebben. Daarom diende KPN een klacht in bij het Europees Hof van Justitie.

Fusie terecht goedgekeurd

Gisteren maakte het Hof bekend dat de fusie terecht is goedgekeurd. De klachten van KPN werden dus niet gehonoreerd. Het samengaan van Vodafone en Ziggo is niet tegen de EU-regels op het gebied van de interne Europese markt. En de beslissing toentertijd was voldoende onderbouwd. KPN had aangegeven dat het doorgeven van bepaalde sportwedstrijden na de fusie niet meer op dezelfde manier mogelijk was (Liberty Global is eigenaar van diverse sportzenders, dit wordt onder de naam Ziggo Sport als zenderpakket verkocht). Het Hof vindt dat abonnees met Fox Sports een goed alternatief hebben. KPN moet de proceskosten betalen, maar kan nog in hoger beroep gaan. Het is onbekend of KPN hier gebruik van gaat maken.

Zie ook: Vodafone en Ziggo mogen door met fusie

Geactualiseerd: vrijdag 5 februari 2021

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.