Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN wil deregulering breedbandmarkt

door Jeanet Woldring

KPN wil deregulering van de breedbandmarkt in Nederland. Aanleiding is de Europese goedkeuring van de aankoop van Ziggo door Liberty Global, het moederbedrijf van UPC. Door het samengaan van Ziggo en UPC ontstaat een speler met een marktaandeel van circa 44 procent op de breedbandmarkt, die geen toegang tot haar netwerken hoeft te verlenen. KPN vindt dat oneerlijk.

 Daarnaast vindt KPN dat vanwege de dominante positie van Ziggo op de televisiemarkt (circa 55 procent) dat het voor een duurzaam gelijk speelveld noodzakelijk is dat Liberty Global de door haar gecontroleerde content onder redelijke -en voor iedereen gelijke- voorwaarden ter beschikking stelt aan derden.

Met de goedkeuring van de Europese Commissie ontstaat in Nederland naast KPN een tweede landelijke speler met een eigen vast netwerk waarover zowel internet, televisie als telefonie aan consumenten worden aangeboden.

De Europese Commissie ziet geen aanleiding om in te grijpen in de breedbandmarkt. KPN wordt op dit moment door toezichthouder ACM gereguleerd, terwijl Ziggo niet gereguleerd is. Dat vindt KPN niet eerlijk.

De Europese Commissie stelt als voorwaarde voor de goedkeuring van de overname onder meer dat het fusiebedrijf het filmkanaal Film1 afstoot omdat het anders een te sterke positie zou krijgen als aanbieder van dergelijke betaalzenders. Volgens KPN wordt door de commissie daarmee slechts een "lichte voorwaarde'' gesteld aan de overname.

Gepubliceerd: vrijdag 10 oktober 2014

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur
Jeanet Woldring is als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de eindredactie van de nieuws- en persberichten op Gaslicht.com. Jeanet is gespecialiseerd in alle energiediensten en energieproducten die op Gaslicht.com vergeleken worden, zowel voor de zakelijke als consumentenmarkt. Daarnaast is Jeanet al 20 jaar werkzaam in de energiebranche en heeft daardoor brede kennis opgedaan over de wereld van energie. Volg Jeanet op: <a href="https://www.linkedin.com/in/jeanet-droper-18b11461/">Linkedin</a>
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie