Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN wil hcc!net overnemen

Leestijd: 2 minuten

KPN wil hcc!net overnemen en de ADSL klanten onderbrengen bij  XS4ALL. Het gaat nog om een intentieverklaring en er is geen overnamebedrag genoemd. Naar verwachting wordt de definitieve koopovereenkomst op 1 november 2005 getekend.

Hcc!net is de internetprovider voor leden van hcc, de vereniging van computergebruikers. Hcc!net, ook bekend onder de naam CAS internet, heeft ongeveer 55.000 ADSL-klanten en circa 20.000 inbelklanten. ADSL wordt aangeboden via het netwerk van Tiscali, BBned en KPN. Het bedrijf is in handen van Lodewijk Severeins. Hcc!net was al kort mede-eigendom van KPN in een joint-venture met gebruikersvereniging hcc een paar jaar geleden, maar daarna zijn de aandelen van KPN overgegaan in handen van Severeins. Die nam in 2004 van hcc de resterende aandelen over. Ook daarbij zijn geen bedragen genoemd, zo meldt PlanetMultimedia.  Hcc!net was voorheen van de vereniging hhc, nu gevestigd in Haarlem. Cas Internet werd een paar jaar geleden eigenaar. Er werken zo'n 50 personeelsleden bij Cas Internet.

Hcc, de vereniging voor computergebruikers, is geen onderdeel van deze overname. Wel willen hcc en XS4ALL een samenwerkingsovereenkomst aangaan voor voortzetting van een deel van de bestaande dienstverlening van hhc!net en van hcc. De vereniging van computergebruikers is opgericht in 1977 en heeft 200.000 leden die bovengemiddeld geïnteresseerd zijn in computers en internet. Dat is een reden voor KPN om de overname via XS4ALL te laten lopen.

Alle klanten van hhc!net zijn verplicht lid van de vereniging voor internetgebruikers. Dat is ook de reden dat de abonnementskosten in de vergelijking op Internetten.nl opgehoogd zijn met de lidmaatschapskosten, zoals te zien aan hcc!net ADSL S via het Tiscali Wholesale netwerk. Dit is momenteel het goedkoopste ADSL abonnement van hcc!net en staat op plaats 60 (!) in de ranglijst van de TOP 5.

Het goedkoopste abonnement via het KPN netwerk, hcc!netADSL Start, staat momenteel op plaats 110 voor €577,45 op jaarbasis, terwijl het vergelijkbare pakket met dezelfde snelheid  van XS4ALL Start op plaats 50 staat voor € 359,40. Het enorme verschil wordt voornamelijk veroorzaakt door de actie-aanbieding: geen aansluitkosten en een Multi-PC modem cadeau bij ADSL Start. Onlangs nog als Beste getest door de Consumentenbond.     

XS4ALL zal na de overname ruim 250.000 klanten hebben met een ADSL-verbinding, en 40.000 inbelklanten. Moederbedrijf KPN heeft na de overname van hcc!net ruim 1,2 miljoen breedbandklanten. Eerder dit jaar nam het al  Cistron, Freeler en een deel van het klantenbestand van Tiscali over. KPN opereert op de ADSL-markt via zijn internetdochters XS4ALL, Het Net en Planet Internet en zelf via KPN Direct ADSL.

Geactualiseerd: woensdag 5 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie