Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN zet 4G in voor snel internet in buitengebieden

door Anniek Kruijer Leestijd: 2 minuten

KPN gaat circa 100.000 huishoudens in onder meer Groningen, Friesland, Zeeland en de Achterhoek zonder snel breedbandinternet voorzien van sneller internet. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het landelijk dekkende 4G-netwerk. Nog eens 300.000 huishoudens wil de provider met glasvezel en VDSL bedienen. ‘Internet Buitengebied via 4G’ is alleen beschikbaar voor zeer afgelegen woningen in buitengebieden.

Downloadsnelheid lager dan 6 Mbps

Deze oplossing is de afgelopen maanden succesvol getest in het Groningse Loppersum. Omdat KPN wil voorkomen dat het aanbieden van vast internet via het 4G-netwerk voor capaciteitsproblemen zorgt op het 4G netwerk, is 'Internet Buitengebied via 4G' alleen beschikbaar voor huishoudens die op dit moment een ADSL internetverbinding hebben met een downloadsnelheid lager dan 6 Mbps en waar geen snelheidsverhoging is gepland in de komende 6 maanden.
 

Glasvezel  voor 300.000 huishoudens

De provider laat ook weten het bestaande kopernetwerk bij nog eens 300.000 huishoudens te verbeteren en op sommige gebieden ook glasvezel aan te leggen. De internetsnelheid zal hierdoor fors toenemen en voldoende zijn voor triple play-diensten en interactieve TV in HD-kwaliteit. De resterende 100.000 woningen zouden moeilijker van snel internet voorzien kunnen worden. KPN wil hiervoor met overheden en bewonersinitiatieven om de tafel om de investeringen die nodig zijn te kunnen verdelen.

Abonnementen met 10 of 50 GB

Op de website van de provider kan middels een postcodecheck gecontroleerd worden of de woning in aanmerking komt voor 'Internet Buitengebied via 4G'. KPN biedt twee abonnementen. Voor 50 euro per maand krijgen de huishoudens een databundel van 50 GB. Voor 10 GB is de maandprijs 40 euro, al heeft de provider nu tijdelijk een actie voor 32,50 euro. Het modem kost eenmalig 99 euro.

KPN Compleet voordeel

Indien klanten in het buitengebied ook andere diensten van KPN afnemen, zoals televisie of  telefonie, kunnen klanten gebruik maken van KPN Compleet. Hiermee krijg je 5 euro per maand korting op de 'Internet Buitengebied via 4G' aansluiting en wordt de databundel verdubbeld van 50 naar 100 gigabyte of van 10 naar 20 gigabyte.


 

Geactualiseerd: vrijdag 31 juli 2020

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.