Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Local Cooling geeft inzicht in energieverbruik pc

Leestijd: 2 minuten

Computers en laptops zijn behoorlijke  energievreters, bijvoorbeeld door de pc onnodig aan te laten staan. Voor de meeste computergebruikers is het niet duidelijk hoeveel energie de pc verbruikt, en hoe er energie is te besparen. Het programma Local Cooling biedt hiervoor een oplossing, schrijft de website Energiecommunicatie.nl.

Het gratis te downloaden programma brengt overzichtelijk in beeld wat de afzonderlijke onderdelen van de computer gebruiken. Wat verbruikt de monitor, de harde schijf, de processor, de grafische kaart en andere zaken zoals geluid. Met Local Cooling kunt u snel de energie-instellingen van een pc aanpassen. Via een schuifbalk stelt u in hoe lang het duurt voor het scherm zichzelf uitschakelt, harde schijven stoppen met draaien en na welke periode van inactiviteit de pc zichzelf in slaapstand plaatst.

Het is mogelijk dat de pc bij een langere periode van niet-gebruik zichzelf volledig uitschakelt. Vindt u dat allemaal te technisch, dan kunt u ook gewoon kiezen voor een zuiniger verbruiksscenario.

Er zijn twee aspecten die Local Cooling leuker maken dan de saaie energie-instellingen in Windows, zo schrijft ZDnet. Eerst schat het programma aan de hand van de aanwezige hardware hoeveel uw pc verbruikt. Op basis daarvan kan LocalCooling een raming maken van het energieverbruik en de nodige instellingen suggereren.

 

Om het helemaal duidelijk te maken, vertaalt LocalCooling het minderverbruik in kilowatts in termen van het aantal uitgespaarde bomen en liters olie.

Bovendien kunt u ook een account aanmaken en uw statistieken doorsturen naar de makers van LocalCooling. Op de website staat een rangschikking van de zuinigste gebruikers.

Volgens de makers is Local Cooling (beta versie) alleen geschikt voor Windows XP. Maar ZDnet kreeg het programma ook probleemloos aan de gang onder Windows Vista.


Kortom, Local Cooling maakt energie besparen leuk en inzichtelijk, bovendien bespaart u met de huidige hoge energieprijzen ook nog eens de nodige euro`s. Hoe u uw energierekening nog meer kunt verlagen, vindt u op de vergelijkingssites Gaslicht.com en Energiewereld.nl.

Zie ook: 'De stekker er uit?' hcc!debat over verborgen kosten van stroomvretende apparaten op dinsdag 6 maart a.s. De uitzending is live en on demand te volgen. Daarnaast wordt het debat uitgezonden op Consumententv.

Geactualiseerd: vrijdag 31 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie