Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Massale registratie .nl domeinnamen particulieren

Leestijd: 2 minuten

Particulieren hebben in februari 2003 massaal gebruikgemaakt van de mogelijkheid om een .nl-domeinnaam te registreren. Dit zorgde voor een extra toename van ongeveer 14.000 .nl-domeinnamen, zo maakte de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland vandaag bekend.
 
Tot eind januari konden alleen bedrijven en instellingen een .nl-domeinnaam laten registreren. Particulieren hadden die mogelijk ook wel, maar dan via commerciële instellingen en zonder dat de domeinnaam hun eigendom werd. Vanaf 29 januari 2003 kunnen particulieren ook een .nl-domein registreren.

In februari steeg het aantal geregistreerde .nl-domeinnamen met 26.599 tot een totaal van 846.201 op 1 maart 2003. Voor 29 januari 2003 was de stijging ongeveer 12.000 per maand. De openstelling van .nl heeft dus geleid tot een verdubbeling van de groei in februari 2003. Verantwoordelijk hiervoor zijn waarschijnlijk de particulieren die de mogelijkheid aangrepen om een .nl-domeinnaam te registreren, aldus SIDN. 
 
SIDN stelt met tevredenheid vast dat het openstellen van het .nl-domein voor particulieren niet alleen wordt toegejuicht, maar dat er ook gretig gebruik wordt gemaakt van de hen geboden mogelijkheid. Er wordt duidelijk in een behoefte voorzien.  
 
Wanneer de netto groei in de komende maanden eveneens op meer dan 20.000 per maand uitkomt, dan kan SIDN in november 2003 de miljoenste .nl-domeinnaam begroeten. De kans is groot dat deze domeinnaam door een particulier wordt geregistreerd.

Geactualiseerd: donderdag 6 maart 2003
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie