Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 10.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken
9,4 /10

Mediabox Next voor Ziggo Complete klanten

door Margot Meendering

ziggo.gifSinds juli krijgen méér nieuwe Ziggo klanten een Mediabox Next thuisgestuurd. Na de Max en Giga pakketten krijgen nu ook klanten die een Complete abonnement afsluiten de 4K settopbox in bruikleen. Dit is de opvolger van de Mediabox XL. Met de Mediabox Next kun je diverse zenders in 4K ontvangen, zoals de Olympische Spelen. 

4k-beeldkwaliteit-ziggo.PNG

Wat is 4K?

4K wordt ook wel Ultra HD en UHD genoemd. Een Ultra HD televisie heeft 4 keer zoveel pixels (3840 x 2160) als een Full HD tv (1920 x 1080).  Daarmee kun je in principe meer detail zien. Je hebt er wel een 4K beeldsignaal voor nodig. Op dit moment bieden zowel Ziggo als KPN enkele 4K-zenders aan. Om deze zenders te kunnen zien, heb je een speciaal abonnement nodig, inclusief een voor 4K geschikte tv-ontvanger.  Met de Mediabox Next kunnen Ziggo klanten dus zenders in 4K bekijken. Onder andere Formule 1 en sommige Olympische wedstrijden worden in 4K uitgezonden.

4k-ziggo-mediabox-next.PNG

Update voor miljoen klanten

De wijziging geldt niet voor bestaande klanten. Zij kunnen hun Mediabox XL gewoon blijven gebruiken en zenders bekijken in Full HD kwaliteit. Voor klanten met een Ziggo Start abonnement (en dus de Mediabox XL) staat deze zomer een update klaar. Volgens Ziggo voor een miljoen klanten. Met de update kunnen zij programma’s twee dagen terugkijken en krijgen ze meer opslagruimte. Daarnaast komt Voice Control beschikbaar voor de settopbox. Voor die functie is wel een nieuwe afstandsbediening nodig. Deze kan opgehaald worden in de winkels van Ziggo en Vodafone.

Wanneer ontvang je een Mediabox Next en wanneer een Mediabox XL?

Kies je voor Alles-in-1 Start of Internet & TV Start, dan ontvang je bij je abonnement de Mediabox XL. Bij Alles-in-1 Complete, Internet & TV Complete, Alles-in-1 Max of Internet & TV Max ontvang je de Mediabox Next.

Bekijk alle pakketten van Ziggo en check de beschikbaarheid op jouw adres

Gepubliceerd: donderdag 29 juli 2021

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot is sinds juni 2019 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Verder schrijft Margot regelmatig over nieuwe ontwikkelingen in de telecommarkt.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie