Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Meest nieuwe klanten voor Het Net en Direct ADSL

Leestijd: 1 minuut

Het aantal breedbandaansluitingen is in het eerste kwartaal opnieuw gegroeid. Met ruim 6 procent tot 4,39 miljoen aansluitingen. Weliswaar iets minder vergeleken met dezelfde periode in 2005, maar  61,5 procent van de huishoudens beschikt nu over breedbandig internet. Dit blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

Direct ADSL van KPN en Het Net boekten de meeste groei met respectievelijk 79.000 en 73.000 klanten. Ongetwijfeld veroorzaakt door de scherpe actie-aanbiedingen waarbij allerlei zaken gratis worden aangeboden  zoals draadloze modems, installatie door monteur e.d. Het Net telt nu 495.000 klanten; KPN had eind maart op de breedbandmarkt een marktaandeel van 37,5 procent met in totaal 1,65 miljoen klanten.

Planet Internet is nog steeds de grootste breedbandprovider met 581.000 klanten, op de voet gevolgd door @Home van Essent Kabelcom met 575.000 kabelabonnees.  Wanadoo behield haar derde plaats met 511.000 kabel- en ADSL-klanten.

Telecompaper verwacht dat het aantal aansluitingen voor snel internet verder zal toenemen, onder meer door de onstuimige groei van internettelefonie.

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.