Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

MEET en WEET snel op Internetten.nl

Leestijd: 2 minuten

Velen hebben de vernieuwing al ontdekt: de Snelheidstest op Internetten.nl. Sinds 1 april (geen grap) is de Snelheidstest flink uitgebreid.

Achter de schermen wordt continu gewerkt aan uitbreiding van functionaliteiten en verbetering van bestaande mogelijkheden op de site. Daarbij luisteren we vooral ook naar onze bezoekers: welke functionaliteiten worden belangrijk gevonden, welke behoeven verbetering, welke missen er nog?

Aangezien snelheid -naast de prijs- een belangrijke factor blijkt te zijn bij de keuze van een internetpakket, hebben we gemeend de snelheidstest te optimaliseren.

De snelheidstest gaf gebruikers  al de mogelijkheid om hun internet (download)snelheid te bepalen. Door het invullen van enkele gegevens kunnen de gepersonaliseerde meetresultaten nu bewaard worden. Hierdoor wordt het mogelijk gemaakt dat gebruikers hun eigen gegevens altijd kunnen raadplegen. Uit privacy-overwegingen zullen deze resultaten uiteraard nooit ter beschikking gesteld worden aan derden.

In de tweede plaats is een zogenaamde 'downloadcalculator' toegevoegd. Wanneer u hier de grootte van een door u te downloaden bestand invult, wordt berekend wat  - bij benadering- de downloadtijd is. Per type verbinding (analoog, ISDN, kabel of ADSL) wordt aangegeven hoe lang het duurt voor het bestand opgehaald is.

Verder kunnen de snelheidstest-resultaten van alle providers én de bijbehorende pakketten met elkaar worden vergeleken. Per type verbinding en per provider kunnen de beste en de slechtste resultaten worden getoond én onderling vergeleken. Ook wordt een top 3 vertoond.
Wilt u bijvoorbeeld weten van welke provider het 'Lite' ADSL pakket (512 kbps downstream) het snelst is, dan kunt u dat in één oogopslag zien bij de testresultaten. Er blijkt namelijk nog best veel verschil in de theoretisch aangegeven downloadsnelheid  te zitten!

Ons advies: MEET en WEET snel op Internetten.nl. Bovendien kunt u de meeste pakketten snel online bestellen.

Geactualiseerd: woensdag 5 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.