Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Megabit Festival van 21 juli t/m 27 juli 2003

Leestijd: 2 minuten

Van maandag 21 juli tot en met zondag 27 juli vindt in Ede het jaarlijkse Megabit Festival plaats. Een outdoor internet evenement waar hackers, whizz kids en andere internet professionals uit heel Europa terecht kunnen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van internet, hardware, netwerken en games.

De gemeente Ede heeft voor Megabit 2003 15.000 m2 ruimte langs de A12 ter beschikking gesteld. Het terrein wordt van tenten en stroom (een 250kVA dieselaggregaat) voorzien. Via een zelf aangelegde DarkFiber wordt met behulp van WDM apparatuur een 4x 1000Mbps verbinding tot stand gebracht. Er wordt met gigabit direct ingekoppeld op een door AMS-IX gesponsorde poort.
Internetproviders BIT, XS4ALL en Planet Technologies hebben voor Megabit 2003 een ongekende hoeveelheid bandbreedte gereserveerd. De in totaal 600 stuks 100 megabit switchpoorten zullen door middel van patchpanels direct aan de man worden gebracht. Uiteraard is er ook een dekkend WiFi netwerk, met behulp van een speciale hotspot straalpaal met een capaciteit tot 60 simultane gebruikers op 11 Mbps.

Megabit biedt een uitgebreid programma met lezingen, workshops en discussies. Er is aandacht voor technische ontwikkelingen, zoals een Windows2000/2003 security overview; de toekomst van breedband, Multicasting IPv4, LASERs/Amplifiers and Wavelength multiplexing, BGP, IPv6, Digital Forensics, Lockpicking, TCP Rate Control en QoS in Wide Area Networks, MyAS, RIS en Test Traffic Measurement, en DNSSecure.
Dit jaar zullen echter ook een aantal politieke en juridisch getinte onderwerpen aan de orde komen, zoals spam, P2P technologie en auteursrecht, de EU voorstellen rond software octrooien, en privacy. Met deze toevoegingen aan het programma wil de organisatie publiek interesseren dat normaal niet snel naar een hackersfestival zou komen: Megabit 2003 is daadoor ook interessant voor managers, juristen, politici, en andere niet-technici.

Naast dit programma biedt Megabit 2003 ook ruimte voor ontspanning. Ter plekke wordt een mobiele bar ingericht, elke avond worden films vertoond, er worden tafeltennis- en darttoernooien georganiseerd, zelfs een cursus vuurspuwen ontbreekt niet. Op het terrein in Ede wordt een camping ingericht met stromend water, douches, toiletten, en stroomvoorziening. Bezoekers die niet in een tentje op het terrein willen overnachten, kunnen terecht in een nabij gelegen hotel.

Hoofdsponsors van Megabit 2003 zijn BIT en XS4ALL. Ook AMS-IX, GN-IX, Enertel, Imtech Telecom, Infraconcepts, Extreme Networks en de NLIP leveren een financiële bijdrage aan het evenement.

Klik hier voor meer info over Megabit 2003.

Geactualiseerd: dinsdag 1 juli 2003
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.