Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Megaprovider geen NLIP lid meer

Leestijd: 2 minuten

Megaprovider heeft het  lidmaatschap van de NLIP, de  branchevereniging van  Nederlandse Internet Providers, opgezegd. Volgens de ledenlijst  telt de organisatie  thans 46 ISP's.*
 
In juli werd Megaprovider geschorst vanwege de  spamrel rond directeur Martijn Bevelander. Na deze drie maanden zou worden gekeken of de schorsing zou worden verlengd of niet.

Dat is nu niet meer nodig vanwege het opzeggen van het lidmaatschap, volgens NLIP-directeur Hans Leemans. Hij kent de reden van opzeggen niet.

De banden tussen Megaprovider en directeur Martijn Bevelander zijn volgens het nieuws op Webwereld niet verbroken.  Dit was een voorwaarde voor het opheffen van de schorsing. Bevelander heeft diverse bedrijven die volgens de NLIP met het versturen van spam in verband kunnen worden gebracht.

Bevelander werd drie maand geleden door de BBC ontmaskerd als spamhoster. In de dagen erna ontkende Bevelander alles, maar de bewijzen tegen hem stapelden zich snel op. Bevelanders reacties zijn nog te beluisteren op Planet multimedia.

* Bij de detailinformatie van de Internet Service Providers op Internetten.nl wordt het NLIP lidmaatschap ook vermeld. Bij klachten- en geschillen met aangesloten providers kan men zich wenden tot de NLIP. Overigens zijn dit niet de enige diensten die de vereniging levert. Zo heeft de NLIP onlangs samen met Stichting Ict op School een kwaliteitsregeling voor scholen opgesteld en is er recent een persbericht verschenen over Veilig Internet en de rol van de provider in deze zaak.


 

Geactualiseerd: vrijdag 31 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.