Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Minimaal 30 zenders in digitale tv

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Het standaardpakket digitale televisiezenders wordt verhoogd van vijftien naar minimaal dertig zenders. Minister Van Bijsterveldt van Mediazaken wil dat in de mediawet vastleggen. Ook worden de lokale programmaraden afgeschaft.

Volgens de minister zijn er steeds meer bezwaren tegen de programmaraden rondom de manier van adviseren. Kabelexploitanten, commerciële zenders en gemeenten zijn lang niet altijd blij met het systeem en de laatste tijd kwamen er steeds meer geschillen met name rondom Ziggo. 

Wie digitaal tv kijkt, moet in plaats van de nu analoge 15 straks minstens 30 zenders* in het digitale standaardpakket kunnen ontvangen. Minister Van Bijsterveldt wijzigt hiertoe binnenkort de Mediawet. Momenteel bestaat er alleen wetgeving rond het analoge basispakket op de kabel.

Volgens de minister krijgen kijkers vanaf medio 2013 gegarandeerd een gevarieerd aanbod voorgeschoteld. Afgezien van de bij de wet verplichte doorgifte van publieke zenders, mogen de aanbieders de overige zenders zelf kiezen.

Zenders boven het minimumaantal van dertig mogen in een pluspakket worden aangeboden.

* wie nu digitale tv kijkt via Digitenne, heeft 23 tv-zenders en 18 radiozenders.

Geactualiseerd: vrijdag 21 augustus 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.