Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Minister Donner wil internetgegevens centraal opslaan

Leestijd: 1 minuut

Donner wil de internetgegevens van Nederlanders centraal opslaan. Dat heeft de Minister van Justitie in een brief aan de Tweede Kamer bekendgemaakt. De informatie is volgens de bewindsman nuttig om terroristen en misdadigers op te sporen.

Het Centraal Informatiepunt Opsporing Telecommunicatie (CIOT) moet de internetgegevens gaan bewaren.  Het CIOT dat nu al fungeert als telefoonboek voor de opsporingsdiensten zou de voorgenomen bewaarplicht aanzienlijk goedkoper maken voor internetaanbieders. 

Volgens Europese voorstellen moeten lidstaten informatie over wie, wanneer met wie communiceert, gaan bewaren. Eén van de belangrijkste bezwaren van de internetproviders tegen de voorgenomen plicht voor opslag van datacommunicatiegegevens zijn de kosten. Maar providers hebben ook principiële bezwaren tegen geautomatiseerde centrale opslag van persoonlijke informatie als internetgegevens.

Geactualiseerd: woensdag 7 september 2005
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.