Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Ministerie kiest voor 'groene' ICT van KPN

Leestijd: 1 minuut

Het ministerie van Economische Zaken gaat zijn dataopslag onderbrengen in nieuwe groene CyberCenters van KPN. De nieuw te bouwen duurzame datacentra worden energieverantwoord gekoeld en zijn optimaal beveiligd.

Een nieuw innovatief koelingsysteem zorgt voor een besparing van meer dan 30% op het energieverbruik. Hiermee geeft het ministerie invulling aan het beleid van staatssecretaris Heemskerk om energie te besparen in de ICT-sector. 

Volgens Heemskerk zal het energieverbruik tot 2020 verdubbelen en komt daardoor de CO2-uitstoot in de buurt van de luchtvaart. Vooral de servers, waar alle data van het internetverkeer en andere gegevens op staan, verbruiken veel energie. Onder meer de koeling van de apparaten kost veel stroom.

Economische Zaken krijgt een afgeschermde ruimte van 100 m2 in het KPN CyberCenter in Haarlem. Hier worden de data, de servers en de kantoorautomatisering van het ministerie ondergebracht. De forse energiebesparing is mogelijk door het innovatieve Kyoto Cooling© systeem, waarbij buitenlucht langs een zogenaamd roterend koudewiel wordt geleid. Dit koelt vervolgens de recirculatielucht van het datacentrum. 
 
Bedoeling is dat Economische Zaken in september gebruik gaat maken van de KPN CyberCenter-dienstverlening. De overeenkomst tussen het ministerie van Economische Zaken en KPN heeft een looptijd van drie jaar. 

Geactualiseerd: maandag 14 juli 2008
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.