Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Mogelijk datacenter Apple in Eemshaven

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Apple overweegt de bouw van een datacenter in de Eemshaven. Dit meldt het Dagblad van het Noorden. Het Amerikaanse bedrijf zou Noord-Groningen als een geschikte locatie zien.

In de Eemshaven staat nu al een datacenter van Google. Het gebouw van Apple zou daarnaast moeten komen te staan. De Eemshaven wordt onder meer een goede plek voor een datacenter genoemd omdat in deze regio de transatlantische glasvezelkabel aan land komt.

Ook de aanwezigheid van grote energiecentrales is gunstig. Deze zorgen volgens Groningen Seaports voor gewaarborgde energievoorziening, ook bij uitval. Dat is essentieel omdat een datacenter zeer veel stroom verbruikt voor apparatuur en koeling.

Daarnaast ligt de Eemshaven boven NAP, belangrijk met het oog op overstromingen. Er is bovendien  voldoende opgeleid personeel, dankzij de Rijks Universiteit Groningen en de Hanzehogeschool.

In de afgelopen dagen werd al bekend dat Microsoft een groot datacenter gaat bouwen tussen de kassencomplexen in de kop van Noord-Holland. Met het project zou een investering zijn gemoeid van 2 miljard euro.

Geactualiseerd: vrijdag 31 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.