Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Mogelijke samenwerking tussen Vodafone en Ziggo

door Anniek Kruijer Leestijd: 2 minuten

Telecombedrijf Vodafone en kabelaar Ziggo gaan in Nederland mogelijk samen verder. Dat bevestigt Vodafone in een persbericht. Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, en Vodafone werken in Nederland al samen op het gebied van de mobiele telecom. Ziggo Mobiel wordt namelijk aangeboden via het Vodafone netwerk.vodafone-ziggo-samengaan.jpg

Grote concurrentie KPN

De gesprekken komen niet als een verrassing. Liberty Global toonde al eerder interesse in Vodafone. Dit liep stuk op de overnameprijs. Liberty verplaatste zijn interesse naar T-Mobile Nederland, maar is nu dus terug bij zijn oorspronkelijke doel. Een eventuele fusie heeft grote gevolgen voor de Nederlandse telecommarkt. Ziggo heeft ongeveer 4,5 miljoen klanten in Nederland, Vodafone heeft er meer dan 5 miljoen. Vorig jaar fuseerden Ziggo en UPC tot één kabelbedrijfEen fusie tussen deze twee partijen betekent voor KPN nog grotere concurrentie. 

Een jaar geleden zei de topman van Liberty Global, John Malone, dat het concern mobiele aanbieders ging overnemen in landen waar het bedrijf groot genoeg is, zoals Nederland. Daarnaast noemde hij ook al de mogelijkheden om samen te gaan met Vodafone. "We hebben daar vanuit onze positie naar gekeken en er zijn substantiële voordelen te behalen", zei hij toen.

Quadplay markt

Totaalpakketten met zowel vaste als mobiele telefonie, internet en televisie worden steeds populairder. In november 2015 hadden acht miljoen huishoudens een quadplay-abonnement. Gezamenlijk kunnen Vodafone en Liberty Global nog beter inspelen op de quadplay-markt. KPN is op dit gebied momenteel marktleider. Mocht de fusie doorzetten dan blijven telecompartijen T-Mobile en Tele2 achter als 'mobile only' netwerken. 

Internet thuis

Zowel Vodafone als Ziggo bieden internet voor thuis aan. Ziggo doet dit via het kabelnetwerk en Vodafone levert internet via DSL en glasvezel. Het goedkoopste Vodafone Alles-in-1 pakket DSL pakket  kost 39,50 per maand. Momenteel krijg je het eerste half jaar 20 euro korting op je maandbedrag. Dit geldt voor zowel glasvezel als DSL.

Geactualiseerd: woensdag 3 februari 2016

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.