Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

MSN Chat gaat stoppen

Leestijd: 1 minuut

Microsoft sluit zijn zogeheten 'chatrooms' in 28 landen, waaronder Nederland. Dit besluit is genomen naar aanleiding van het beleid van MSN en Microsoft om consumenten op een veilige wijze internet te laten beleven.

De belangrijkste reden om de chatrooms per 14 oktober a.s. te sluiten is het toenemende misbruik. De vervuiling met porno en ongewenste reclameboodschappen is de laatste jaren fors gegroeid. Ook worden jongeren steeds vaker lastig gevallen met seksuele opmerkingen.

In de Verenigde Staten, Japan en Canada blijft de dienstverlening bestaan, tegen betaling. Daardoor zijn gebruikers niet langer anoniem. Voor Nederland is het aantal gebruikers (maandelijks 200.000) volgens Microsoft te klein voor een betaalde service. Het aantal chatgebruikers is in twee jaar gehalveerd.

Steeds meer mensen maken gebruik van MSN Messenger. Met dit programma, dat wel blijft bestaan in Nederland, kunnen in een afgesloten omgeving berichten uitgewisseld worden met bekenden.

Geactualiseerd: vrijdag 31 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie