Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Multikabel in Amerikaanse handen

Leestijd: 1 minuut

Het Noord-Hollandse kabelbedrijf Multikabel is gekocht door de Amerikaanse investeringsmaatschappij Warburg Pincus. Dit heeft Multikabel vorige week bekendgemaakt.

Warburg Pincus betaalt 515 miljoen euro aan het Duitse kabelbedrijf PrimaCom, dat de afgelopen vijf jaar eigenaar was van Multikabel. PrimaCom verkoopt de Nederlandse activiteiten om zijn financiële problemen op te lossen.

Multikabel heeft 315.000 klanten, vooral in de kop van Noord-Holland. De onderneming is vierde kabelaanbieder in Nederland, na UPC, Essent en Casema. UPC en Casema zijn al in handen van Amerikaanse bedrijven.

Met Warburg Pincus krijgt Multikabel een kapitaalkrachtige eigenaar die bereid is te investeren in de Nederlandse kabelsector. Multikabel is volgens het FD (betaalde toegang) een aangewezen partij om andere partijen over te nemen. De Nederlandse kabelsector kent naast een klein aantal grote spelers heel veel kleinere bedrijven.

Geactualiseerd: vrijdag 31 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie