Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Nederland derde breedbandland

Leestijd: 1 minuut

De helft van de Nederlandse huishoudens met internet heeft een breedbandverbinding via kabel of ADSL. Hierdoor staat ons land in de Europese breedbandtop.  

In 2004 is het aantal huishoudens dat over een snelle internetverbinding beschikt fors toegenomen; een jaar eerder  had nog maar een derde van de huishoudens zo’n snelle internetverbinding. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek

Van de huishoudens met internet heeft inmiddels 20 procent een ADSL-aansluiting. Dat is twee keer zo veel als in 2003. Via de kabel internet 30 procent, terwijl bijna de helft nog inbelt via een analoog modem of ISDN. Slechts een paar procent heeft een ander type internetverbinding zoals satelliet.

IJsland is de absolute 'breedbandtopper' in Europa: liefst 45 procent van de IJslandse huishoudens beschikte in 2004 over een breedbandverbinding. Daarna volgen Denemarken met 36 procent en Nederland met 32 procent.

Bron: StatLine

Geactualiseerd: maandag 14 februari 2005
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.